Prijava

Vaša prijava

Goričani ovog tjedna policiji predali veliku količinu ilegalnog oružja

[]

Ovoga tjedna gorička policija zabilježila je dvije dragovoljne predaje oružja, pa je to prilika da se građane podsjeti kako je i dalje aktivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova “Manje oružja, manje tragedija”.

U srijedu, 9. lipnja, muškarac je u Policijsku postaju Velika Gorica donio 78 komada puščanog streljiva te jednu ručnu bombu. Oružje je pronašao dok je čistio staru kuću, a pretpostavka je kako se radi o oružju zaostalom iz vremena Domovinskog rata.

– Postupak građanina je pohvalan, ali bi svakako bilo bolje da je predaju eksplozivnih naprava obavio na način da nazove policiju i javi adresu gdje je oružje pronađeno. Naime, u tom slučaju na teren izlaze pirotehničari iz Policijske uprave zagrebačke koji oružje izuzimaju na stručan način, bez opasnosti za građane. Srećom, u ovom slučaju bomba nije u sebi imala punjenje – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović te dodao kako je upravo to učinio idući građanin koji je ovog tjedna također predao oružje.

Naime, muškarac s goričkog područja pronašao je je oružje dok je čistio kuću te je pozvao policiju. Policajci su osigurali mjesto pronalaska, a pirotehničari izuzeli automatsku i poluautomatsku pušku, tri spremnika za automatsku pušku, 859 komada različitog puščanog streljiva različitih kalibara, topovski udar i jedno punjenje za minobacačku minu.

Foto: Ilustracija