Prijava

Vaša prijava

Od ponedjeljka i službeno u promet puštena Odranska ulica

[]

Dovršena je Odranska ulica u dužini od 695 metara, a koja se proteže od Vukovarske ulice u Gradićima do Vojka Miklaušića u Donjoj Lomnici. Radove vrijedne oko 7,5 milijuna kuna, danas je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Ovime smo povećali razinu sigurnosti što je prioritet. Unazad deset mjeseci ovo je deseto naselje koje je dobilo nogostup, što je izrazito bitno zbog školske djece, ali i svih ostalih mještana. Zahvaljujem na strpljenju svim stanovnicima koji su morali koristiti obilazne pravce kako bi došli do svojih škola i radnih mjesta, istaknuo je Ačkar.

19.06. – Donja Lomnica – Dovršena Odranska ulica u Donjoj Lomnici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Rok za dovršetak radova bio je predviđen 130 dana, no iz VG Komunalca, izvođača radova, ističu kako je cesta završena za upola manje vremena.

– Zadovoljan sam odrađenim poslom i hvala svima koji su sudjelovali kako bi ovo bilo što prije dovršeno. Postavljeno je 1500 metara malih rubnjaka, 1300 metara velikih rubnjaka, oko 5 tisuća kvadratnih metara površine nove ceste, 3 200 kvadrata nove pješačko-biciklističke staze zajedno s 18 novih rasvjetnih stupova, a u narednim tjednima postavit će se i 20 novih LED svjetiljki – ispričao je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca.

19.06. – Donja Lomnica – Dovršena Odranska ulica u Donjoj Lomnici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Hvala Gradu i gradonačelniku na podršci i što su u Proračun uvrstili ovaj projekt. Ova cesta mnogo znači za sve mještane, ona osim što je promijenila vizualni izgled ulaza u mjesto, spojila je i župe Gradiće, Lomnicu i Petrovinu. Osim toga od sada će njome biti sigurnije prometovati – istaknuo je Milivoj Dijanežević, predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica te dodao kako je i svaka građevna parcela uz cestu dobila je nove instalacije od vode, kanalizacije, plina i oborinske odvodnje.

Iako se već njome može prometovati, cesta će službeno biti puštena u promet u ponedjeljak nakon tehničkog pregleda.