Prijava

Vaša prijava

I juniori Gorice u 1. HNL! Nije ih zaustavila ni vrućina, ni Cibalia…

[]

Nakon što su cijele sezone lovili i ulovili poziciju koja vodi u doigravanje za ulazak u 1. HNL, pa u tome i uspjeli, pred juniorima Gorice bilo je još 90 ključnih, odlučujućih minuta. Utakmica istine, u kojoj sav uložen trud može otići u nepovrat, ali i utakmica kojom se može do velikih stvari. Do ostvarenja velikog i važnog cilja, do najvišeg ranga hrvatskog juniorskog nogometa. U tome su naši klinci i uspjeli!

Gorici je na stadionu u Požegi s druge strane stajala vinkovačka Cibalia, klub slavne povijesti, s cijelim nizom igrača izašlih iz njezine omladinske škole. Klub je to i s vjernim navijačima, čuvenim Ultrasima, koji su i ovoga puta bili su svoju Cibaliju. Značajan broj navijača doputovao je iz Vinkovaca, učinivši tako od Požege domaći teren svojim igračima. Međutim, ni to nije moglo zaustaviti dečke koje vodi trener Sven Raić…

Po velikoj vrućini – termometar je pokazivao 31 stupanj u hladu! – nije igračima bilo lako, pogotovo uz pritisak važnosti utakmice, no počelo je da bolje nije moglo. Nakon slobodnog udarca za Goricu u četvrtoj minuti golman Cibalije Matej Matić odbio je loptu, a na nju je natrčao Josip Ivan Zorica. Zakucao je u mrežu za rano vodstvo i započeo svoj golgeterski show.

Jako dobra Cibalia vratila se u utakmicu preko Dominika Križanovića u 15. minuti, a Gorica je prednost vratila u 27., nakon akcije dvojca koji svakodnevno trenira s prvom momčadi. Kapetan Tin Zavalić krenuo je u slalom polulijevo, prošao trojicu, četvoricu igrača, pa poslao loptu na drugu stranu, gdje je spremno čekao raspucani Zorica i pogodio za 2-1 nakon manje od pola sata igre.

Do poluvremena su obje momčadi pokušavale doći do novoga gola, no igralo se s puno nervoze, u zaista jako teškim uvjetima…

– Tamo negdje u 55. minuti i ja sam na klupi osjetio malaksalost, mogu misliti kako je bilo dečkima igrati u tim uvjetima… Svaka im čast! – govorio je trener Sven Raić jutro poslije.

Sjetio se te 55. minuti i zato što je samo minutu prije pala odluka. Ovoga puta po lijevoj strani je krenuo Anton Glasnović, riješio se dvojice, trojice igrača, pa izvrsnom dubinskom loptom opet tražio Zoricu na drugoj stativi. Napadač rođen u kanadskom Winnipegu ni ovoga puta nije pogriješio, utrpao je i treći gol, za odlazak na dva gola razlike. U tom trenutku rezultat je bio: Zorica – Cibalia 3-1.

Samo dvije minute poslije ponajbolji igrač Cibalije Karlo Miljanić dobio je žuti karton, što će mu se dogoditi i pet minuta kasnije, pa su Vinkovčani od 61. minute igrali s desetoricom. Unatoč tome, pokušavali su pritisnuti Goricu i vratiti se u utakmicu, u čemu su i uspjeli u 81. minuti. Sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Alen Kamenicki, što je značilo da nas čeka velika borba do kraja.

Goričani su sve izdržali, sačuvali svoj gol do posljednjeg sučevog zvižduka i veliko slavlje moglo je početi.

– Osjećaj je zaista odličan! Kad na ovakav način ostvariš svoj cilj, naravno da dođe do velikog olakšanja, da emocije izađu van… Bilo je pjesme, veselje, i u svlačionici, i u busu. Bravo za sve dečke, bravo za sve ljude iz kluba, bili su uz nas i ovo je naš zajednički uspjeh – rekao je trener Raić i nastavio:

– Utakmica je bila zaista teška, u iznimno teškim uvjetima, a i protivnik je bilo vrlo zahtjevan, baš smo se morali namučiti za ovo. Na kraju smo možda bili bolji upravo za taj jedan gol, u utakmici bez previše pravih šansi, ali s puno duela, s dosta tenzija i nervoze. Bili smo teški, što je razumljivo s obzirom na uvjete, no odigrali smo pravu mušku utakmicu.

Ulazak juniora u 1. HNL bio je jedan od glavnih klupskih ciljeva ove sezone, trener Raić i njegovi dečki ostvarili su ga i zaslužuju velike čestitke. Sad je vrijeme za predah, a onda i za pogled prema budućnosti, u kojoj goričke juniore čekaju ogledi s najboljim klubovima u državi!

GORICA – CIBALIA 3-2
POŽEGA Igralište NK Slavonije. Sudac: Toni Dadić. Pomoćnici Vinko Podrug i Marko Maloča (svi iz Zagreba). Delegat: Dalibor Kajinić (Požega).
STRIJELCI: 1-0 Zorica (4), 1-1 Križanović (15), 2-1 Zorica (27), 3-1 Zorica (54), 3-2 Kamenicki (81).
GORICA: Ševerdija – Đopar (od 81. Sim), Banić (od 81. Knežić), Burić, Kovačić – Zavalić, Jug – Zorica, Cahani (od 90. Vujičić), Glasnović (od 90. Matić) – Artuković (od 66. Gajić). Trener Sven Raić.
CIBALIA: Matić, Pernar (od 78. Rimac), Jurišić (od 86. Andričević), Valentić, Bošnjak, Župarić, Dragun, (od 57. Radojčić), Japundžić, Križanović, Miljanić, Kamenicki. Trener Goran Meštrović.