Prijava

Vaša prijava

Turopoljske trenerske migracije: Pancirov u Kučama, Tadić u Mičevcu

[]

U trenucima dok se širom našega kraja igraju malonogometni turniri, na kojima i igrači turopoljskih klubova održavaju formu, uprave se bave svojim dijelom posla. Crtaju skice momčadi za novu sezonu, planiraju kako doći do svega potrebnog za što bolju sezonu, a neki od njih traže i nove trener. Traže i pronalaze!

Iz NK Turopoljca su tako u subotu ujutro objavili kako trener Milan Marinić odlazi iz Kuča i preuzima NK Špansko, a već iste večeri otkrili su i ime novog trenera.

“Jutros smo ostali bez trenera Marinića, ali na spavanje možemo ići bez straha jer je tijekom dana dogovoren angažman gospodina Marka Pancirova kao novog trenera Turopoljca. Razgovori i pregovori su trajali nekoliko sati, gospodin Pancirov upoznao se s igračima, zadovoljan je postojećim igračkim kadrom, glavnim i pomoćnim terenima i vjeruje da ćemo se svi zajedno veseliti naredne sezone u natjecanju JŽNL. Glavni pregovarač ispred Turopoljca bio je Franjo Berković, a on i gospodin Pancirov bili su svojedobno i suigrači u Poletu iz Buševca.

Gospodinu Pancirovu želimo dobrodošlicu u Turopoljac i u Kuče (iako je supruga gospodina Pancirova iz Kuča, pa se to podrazumijeva!), da se dobro snađe i da nam zajedno s igračima donese puno pobjeda i samim tim i veselja. Dobro nam došao i sretno ti bilo, Marko!”, objavio je Turopoljac vijest koja je prilično glasno odjeknula.

Pancirov tako nije dugo čekao novi posao nakon što je tijekom prošle, za njega vrlo turbulentne sezone, s Mraclinom izborio 1. ŽNL, pa otišao i preuzeo NK Kurilovec, s kojim se rastao tri kola prije kraja trećeligaškog natjecanja. U međuvremenu je raskinuo ugovor s HNK Goricom, gdje je godinama radio u omladinskoj školi, te odlučio krenuti svojim putem. Projekt koji mu je ponudio Turopoljac očito mu se svidio kao početka točka tog puta…

Novog trenera dobio je i Klas iz Mičevca, također član Jedinstvene županijske lige. Prošla sezona bila je teška za Mičevčane, cijelo vrijeme vodili su bitku za ostanak, koju su na kraju uspješno okončali, ali bilo je jasno kako Klas čeka neka vrsta zaokreta. Njega će pokušati donijeti Josip Tadić, mladi trener koji stiže nakon rastanka s Mladosti iz Obrezine.

– Brzo smo se sve dogovorili, budući da je riječ o klubu u kojem sam ranije proveo tri jako lijepe godine. Klas je savršen klub za nogometaše amatere i temelji za uzlet seniorske momčadi sigurno postoje – uvjeren je Tadić, koji će u Mičevec sasvim sigurno donijeti nešto ozbiljniji pristup, pogotovo kad je riječ o trenažnom procesu.

Na taj je način radio i u Obrezini, s kojom se rastao uz određene repove, jer iz uprave kluba tvrdili su, između ostaloga, kako je do rastanka došlo po želji igrača, Tadić je kontrirao… I otišao svojim putem. Njemu će, ispalo je, početna točka nove etape biti klub koji će igrati u istoj ligi kao njegov dosadašnji klub, kojeg je preko kvalifikacija u JŽNL uveo upravo Tadić.