Prijava

Vaša prijava

Zračna luka Zagreb bilježi oporavak zračnog prometa

[]

Nakon višemjesečnog pada i stagnacije prometa, u Zračnoj luci Franjo Tuđman bilježi se trend postupnog oporavka.

– U ljetnim mjesecima se očekuje nastavak ubrzanja rasta, čiji će vrhunac obilježiti sam kraj ljetne sezone, kada se očekuje otvaranje baze kompanije Ryanair s kojom će tvrtka lansirati najveći dio planiranih novih linija za 2021. u Zagrebu – ističu iz Zračne luke Zagreb.

Usporedno s drugim kvartalom 2020., ujedno i razdobljem prvog lock-downa od travnja do lipnja 2020., s istim razdobljem ove godine, promet je uvećan 3,5 puta. Tijekom prošle godine je u razdoblju od travnja do lipnja putovao 63.401 putnik, dok su ovogodišnje brojke na razini od 220 tisuća putnika, a samo lipanj je zaključen sa više od 100 tisuća putnika.

– Intenziviranje prometa na postojećim linijama, dolazak novih zrakoplovnih prijevoznika i otvaranje novih linija iz Zagreba bit će snažan poticaj, kako turističkim, tako i poslovnim putovanjima stranih i domaćih putnika koji u ovoj godini na raspolaganju imaju respektabilan izbor destinacija – dodali su iz Zračne luke.

U Zračnoj luci Franjo Tuđman planira se u vršnom razdoblju sezone između 90 i 100 dnevnih zrakoplovnih letova, te će Zagreb u redovnom prometu biti povezan s ukupno 6 domaćih i 42 međunarodna odredišta.