Prijava

Vaša prijava

VIDEO Evo kako izgledaju kreativne ljetne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj

[]

Škola je već odavno završila, a svoje vrijeme tijekom ljetnih praznika gorički klinci upotpunjavaju u Centru za djecu mlade i obitelj gdje se odvijaju brojne zanimljive radionice. Svoju kreativnost i maštu imaju prilike izraziti na nekoj od 12 ponuđenih radionica koje su u potpunosti besplatne. Inače, ljetne radionice u Centru odvijaju se još od 2003. godine od samog njegovog osnutka i pokazale su se kao pun pogodak.

– Nudimo igraonice za osnovnoškolce, plesnu, likovnu i dramsku grupu, Hokus pokus, Mali inženjeri, Rad u drvu, ljetni engleski i po prvi puta imamo grupu Upoznaj 3d printanje koja je izazvala veliki interes. Mislim da je dobro da se okrećemo i nekim novim znanjima i programima i da imamo grupe koje su bile prve godine, ali da i smišljamo nove programe u skladu sa suvremenim događanjima i promjenama u društvu. Tehnologija ide naprijed pa moramo i mi ići naprijed – ističe Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj.

14.07.2021. – Velika Gorica – Ljetne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Za mnoge radionice postoje liste čekanja, a upravo se za radionicu Hokus pokus, koju vodi psihologinja Jelena Cvetnić, prijavilo više od 40-tero djece. Rad se zbog epidemiološke situacije odvija u tri grupe s manjim brojem djece.

– Radimo razne pokuse, istražujemo prirodne pojave s nekim sastojcima i materijalima koje zapravo možemo naći u svakom kućanstvu, tako da ništa nije opasno. Naučimo nešto i zabavimo se, a u grupama se može vidjeti i puno kreativnosti u dječjim radovima bez obzira što imaju uputu za svaki eksperiment. Djeca se na radionicama malo podruže, upoznaju nove prijatelje i nauče nešto novo – istaknula je Cvetnić.

14.07.2021. – Velika Gorica – Ljetne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Osim radionice Hokus Pokus, tu je još i ljetna radionica engleskog jezika za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole, ali i hobby art koje vodi Matea Pavlinovac, studentica psihologije i ujedno volonterka u Centru.

– Na svakoj radionici zajednički odlučujemo što ćemo raditi u grupi i sve to pokušavamo kroz igru, druženje i međusobno upoznavanje. Djeca osim što ispune svoje vrijeme, nauče i nešto novo – priča nam Matea.

14.07.2021. – Velika Gorica – Ljetne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Naglasila bi kako je važno za ove grupe što djeca ne moraju biti posebno talentirana, mi ovdje ne ocjenjujemo radove, a svaki će se rad naći na našem zidu i izložbi. Ovo je jedna oaza gdje se djeca mogu malo odmaknuti od ocjena, vrednovanja i toga jesu li napravili sve u visini zadatka. Ne moraju biti super talentirani, bitna je volja i da vole dolaziti – naglasila je Puljiz Vidović.

A da je interes velik govori i činjenica da ima čak dvadeset grupa koje uz djelatnice Centra vode i brojni vanjski suradnici i volonteri. Inače, ljetne radionice završavaju krajem srpnja. A kako djeca provode vrijeme u Centru, pogledajte više u videu.