Prijava

Vaša prijava

Sjećanje na hrvatske branitelje povodom Dana Zagrebačke županije

[]

Povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije delegacija Zagrebačke županije, na čelu sa županom Stjepanom Kožićem i zamjenicima župana Ervinom Kolarecom i Damirom Tomljenovićem, odala je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen-obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

– Zagrebačka županija 17.srpnja obilježava svoj dan. Tradicionalno, i tim povodom ovdje na mostu na rijeci Kupi smo svake godine, prije svega da bi odali počast našim braniteljima koji su dali svoje živote za stvaranje naše domovine. S prostora Zagrebačke županije riječ je o 29 400 hrvatskih branitelja. Oni su ostvarili san mnogih generacija koje su sanjale svoju državu. – istaknuo je župan Stjepan Kožić.

-I sam sam bio dragovoljac Domovinskog rata, i sjećam se kako je sve započelo, tih trenutaka i ljudi koji su bili ovdje kao i trenutaka kada je rušen most. Bilo je to vrlo neizvjesno vrijeme, nije se znalo što slijedi nakon toga. Srce i dušu naših branitelja koji su dali srce za Hrvatsku ništa nije moglo spriječiti boriti se za ispravnu stvar. Braniti svoje nije bilo teško, nažalost našu današnju slobodu mnogi su platili svojim životima. Zato se ovdje sastajemo svake godine kako bi im odali počast jer su se žrtvovali za svoje obitelji, prijatelje, za domovinu Hrvatsku. – rekao je načelnik Općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić.

-Lijepo je da se 30 godina od Domovinskog rata svake godine i Županija i gradovi prisjećaju naših branitelja koji su dali najvažniji obol stvaranju države, a to je život. I tuga i radost ovdje danas prolaze kroz nas. Branitelji Zagrebačke županije ovdje su branili grad Zagreb i Hrvatsku. – rekao je Željko Brezovečki Brzi, zapovjednik počasnog voda Zagrebačke županije.