Prijava

Vaša prijava

U sklopu projekta StartupVG IT Akademija kreće besplatna edukacija za poslovnog analitičara

[]

Grad Velika Gorica u suradnji s IT tvrtkama kroz projekt #StartupVG Inkubator pokreće #StartupVG IT Akademiju, a koja je službeno predstavljena jučer u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Zainteresirani Velikogoričani imali su prilike čuti i upoznati se s detaljima prve edukacije u nizu, za zanimanje poslovni analitičar.

– Akademija je zamišljena tako da pomogne mladim ljudima, obući ih s kompetencijama koje su danas tražene na tržištu rada. Poslovni analitičar, jedno je od zanimanja koje je jako traženo na tržištu rada, dobro je plaćeno, a ne morate biti IT struke da bi radili u tom zanimanju – ističe Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

15.07.2021 – Velika Gorica – predstavljanje projekta #StartupVG IT Akademija – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Koliko je zapravo ovakva vrsta edukacije i zanimanja vrlo tražena, govori i činjenica da se za radionicu prijavilo 60 kandidata. No, na žalost neće svi imati sreće i pohađati ovu besplatnu edukaciju.

– Cilj nam je da imamo 10 do 15 kandidata koji bi se obučavali za to zanimanje i kako bi se s njima moglo što bolje i kvalitetnije raditi i pripremiti ih za ono što ih čeka. No, sva naredna zanimanja koja ćemo raditi biti će vezana uz IT industriju, zahvaljujući tome što u Hrvatskoj imamo mnogo uspješnih IT tvrtki, takvi zaposlenici su vrlo traženi na tržištu – naglašava Ilečić.

Priliku za ovakvom vrstom edukacije vidjela je i Lucija Matić koja je inače završila studij dizajna.

– Za ovu akademiju sam se prijavila iz razloga što tražim nove poslovne prilike, ekspandirati svoja znanja i iskušat se u novim područjima. IT struke su nešto što me privlači zadnjih godinu dana. Vjerujem da ću dobiti jako puno informacija i uvida u sve pa ćemo vidjeti – kaže Lucija.

15.07.2021 – Velika Gorica – predstavljanje projekta #StartupVG IT Akademija – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Mlad i nezaposlen prvostupnik odnosa s javnošću Stjepan Pukanić na ovu se radionicu prijavio na poticaj iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su kontaktirali njega, ali i ostale s visokom ili višom stručnom spremom što je upravo i jedan od kriterija odabira kandidata.

– Također osobe moraju biti i nezaposlene. Intencija je da se mladima i nezaposlenima pomogne da se brže uključe u tržište rada. Također dobro i poželjno bi bilo da kandidat ima dobre komunikacijske vještine te poznavanje MS Officea.

Upisi prve generacije za IT zanimanje Poslovni analitičar započinju 20. srpnja 2021. Edukacija će trajati 6 mjeseci, a kandidati će odraditi 2 mjeseca teoretske i 4 mjeseca stručne prakse kod tvrtki mentora.

15.07.2021 – Velika Gorica – predstavljanje projekta #StartupVG IT Akademija – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr