Prijava

Vaša prijava

Od sada “Lektira za pomoćnike” dostupna online

[]

Na završnoj konferenciji EU projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ promoviran je Priručnik za pomoćnike u nastavi – Lektira za pomoćnike., a koji je zamišljen kao pomoćni alat za pomoćnike u nastavi, ali i sve ostale koji su uključeni u pružanje podrške djeci u odgojno-obrazovnom sustavu.

Priručnik su uredile dr.sc. Arijana Mataga Tintor i dr.sc. Kristina Vujnović, a uz njih autorice su stručne suradnice i koordinatorice projekta Milica Kolumbić-Di Giorgio i Katarina Sikirić Lukić te provoditeljice edukacije za pomoćnike u nastavi Sanja Orešković Vrbanec i Sanda Puljiz Vidović.

U Priručniku se može pročitati o ulozi, poslovima i statusu pomoćnika u nastavi, o važnosti komunikacije i odnosa, o stresu. Velik dio priručnika bavi se posebnostima rada pomoćnika u nastavi u odnosu na učenika s teškoćama, pa se tako može pročitati o radu s učenicima koji imaju teškoće u razvoju, o radu s učenicima s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima, o radu s učenicima koji imaju poremećaj iz spektra autizma, radu s učenicima s intelektualnim teškoćama…

Sam proces nastanka Priručnika bio je participativan te se u njemu mogu pronaći izjave i osvrti mnogih sudionika – djece, roditelja, učitelja, pomoćnika u nastavi i stručnjaka. U Priručniku je korišten OmoType — font čitljiv osobama s disleksijom, ali i osobama bez teškoća s čitanjem.

Priručnik možete pronaći ovdje.