Prijava

Vaša prijava

Selnica dobila dugoočekivani vrtić, besplatni vrtići za sve nisu samo predizborno obećanje

[]

Radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Selnici Šćitarjevskoj su završeni. Do početka nove pedagoške godine, kada će i službeno otvoriti svoja vrata, bit će obavljen tehnički pregled, kao i dovršetak opremanja unutrašnjosti.

-Kapacitet vrtića je 50-ero djece, a važno je istaknuti da su u sklopu ovoga objekta i prostorije mjesnog odbora. Projekt je financiran u 80 postotnom iznosu iz EU fondova. S time nastavljamo proširenje naših kapaciteta vrtića. Također u adaptaciji je područni vrtić Lukavec, u drugoj fazi izgradnje je vrtić u Maloj Buni, a kao važno ostaje još proširenje Koprivničke i izgradnje velikog vrtića u centru grada u ulici Slavka Kolara. – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Ovo je jedan od najvećih projekata u našem mjestu. Izrazito nam je drago što će i mještani dobiti prostor društvene namjene, a naša djeca će dobiti svoje mjesto za igru i daljnji odgoj. – istaknula je Kristina Klarić, predsjednica Mjesnog odbora Selnica.

-Izgradnji ovoga vrtića prethodila je kupnja četiri zemljišne parcele, otprilike 6 tisuća kvadratnih metara jer Selnica nažalost nije imala javnih površina, pa je to bio velik problem za realizaciju. Na kraju mogu reći da sam sretan i ponosan što smo dobili taj vrtić i prostorije mjesnog odbora. – rekao je bivši predsjednik Mjesnog odbora Selnica, Mate Čorić.

Za kraj, gradonačelnik Ačkar osvrnuo se na jedno od predizbornih obećanja, istaknuvši da nakon što se popune kapaciteti vrtića, da će u drugom dijelu mandata pristupiti ispunjenju obećanja da vrtići za svu velikogoričku djecu budu besplatni.