Prijava

Vaša prijava

Kako ljetuju kućni ljubimci?

[]

Povoljna cijena, besplatna klima, besplatan Wi-Fi i naravno da je blizu mora. Sve su to stvari koje se pokušavaju ujediniti, odnosno naći u jednom apartmanu, prilikom odabira odredišta za ljetovanje. Ono što je u većini slučajeva teško naći,  uz sve gore navedeno su dozvoljeni ljubimci.

Nekad ljudi ostave svog ljubimca da luta dok se oni ne vrate, ako ga nemaju kome ostaviti. To svakako nije dobra ideja jer u tom slučaju ljubimac je ostavljen na milost i nemilost. Naravno postoji i mogućnost da kada se vrate, njihovog ljubimca više neće biti.

Ipak neki se odluče unajmiti dadilju za svog ljubimca. To je možda netko iz obitelji, ali čak i netko tko to radi kao dodatan posao. Često se može vidjeti u Facebook grupama za posao, oglase za čuvanje ljubimaca.

Jasna je prije par godina nabavila malog psa kojeg ne može voditi na more, a hotel za pse joj se ne čini kao dobra ideja jer kako kaže, nema osjećaj sigurnosti tamo. Stoga svog psa svake godine ostavi sinu.

-Svake godine kada odlazim na more, psa ostavim sinu koji je kod kuće zbog ispita na fakultetu tako da sam sigurna da psu ništa neće faliti. – kaže Jasna.

Njenom psu problem je priviknuti se na novu okolinu tako i kada apartman dopušta ljubimce, on se ne bi mogao smiriti tamo i radio bi probleme. -Jedini problem je što pas malo radi probleme po noći, sin kaže da zna nekad cviliti jer nas traži, ali nakon nekog vremena se ipak smiri. – rekla je Jasna.

Ove godine u čuvanju ljubimaca, po prvi puta se okušala i Matea. Njezini susjedi trebali su ostaviti svoju mačku nekom drugom, ali spletom okolnosti to je otpalo, tako da su na kraju zamolili nju da se brine o njihovoj mački.

-Čuvala sam mačku 12 dana, a u početku mi nije bilo baš drago, ali iako je to velika obaveza, ipak mi je bilo okej jer sam si razbila dnevno – noćnu rutinu. – govori Matea.

Mačku je obilazila jednom dnevno, obično predvečer. Ističe kako su mačke puno urednije od pasa, tako da mačka nije radila nikakve nerede ni probleme po kući tijekom dana. – Prvih par dana, naravno mačka me ne poznaje, pa se držala na distanci, ali s vremenom se sve više i više oslobodila, a na kraju mi se uvijek veselila i mijaukala kad me je vidjela da dolazim. – rekla je Matea.

Čuvanje ljubimaca je velika odgovornost, isto tako ostaviti nekom svog ljubimca je odraz povjerenja. Ovo može biti čak i zgodan način dodatne zarade, ali kako Matea ističe lijepo je nekom pomoći i graditi dobrosusjedske odnose.