Prijava

Vaša prijava

Košarkaške promjene: Trojica otišla, jedan došao, jedan produžio…

[]

Prometno je ovih dana u Košarkaškom klubu Gorica, predsjednik Duško Radović imat će zadatak pronaći novac za momčad koju će zajedničkim snagama složiti sportski direktor Ljubo Prgomet i trener Josip Sesar. Sudeći prema sezonama iza nas, posebno u razdoblju otkad je Radović došao na čelo kluba, prilično je izgledno da će Gorica opet biti dobra, jaka, konkurentna na svim razinama. Međutim, jedino što je potpuno jasno jest da će biti bitno drukčija.

Prvih dana kolovoza s klubom su se i službeno rastali centar Krešimir Ljubičić, koji je u Gorici proveo jednu sezonu, krilo Ozren Pavlović, koji je došao polovicom prethodne sezone, ali i Lovro Mazalin, u posljednje dvije i pol godine jedna od najvažnijih karika u svim uspjesima goričke košarke. Njegov će odlazak sasvim sigurno biti veliki nedostatak za sve buduće Sesarove planove, a cijela priča još je čudnija kad znamo da će Mazalinova sljedeća destinacija biti klub iz treće francuske lige?! Koji, očito, plaća puno bolje od Gorice…

“Ponajbolji košarkaš Gorice u protekle dvije sezone, Lovro Mazalin, napušta redove Bikova i nastavlja karijeru pod francuskim obručima. Mazalin je u prošloj sezoni HT Premijer lige predvodio Goricu s 14,5 poena te 7,5 skokova po susretu.

Predvodivši Bikove u dvije najbitnije statističke kategorije Maza je zasigurno ostavio neizbrisiv trag u Velikoj Gorici jer riječ je o najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba. U zadnje dvije sezone Gorica je predvođena Mazalinom u nekoliko navrata pobjeđivala i Cibonu i Split i Zadar! Maza, hvala ti za sav doprinos i doviđenja do neke nove prilike”, objavili su iz kluba.

U Francusku će i Krešo Ljubičić, ali u jedan rang iznad. Njegov novi klub je francuski drugoligaš Saint-Quentin Basketball, dok će Ozren Pavlović potpisaati za češki Kralovsti Sokoli iz Hradec Kralova.

“Krešo i Ozi, želimo vam puno sreće i još više uspjeha s novim klubovima. Hvala vam za odlične igre i sav doprinos u najuspješnijoj sezoni KK Gorice i doviđenja do neke nove prilike”, u istom stilu kao s Mazalinom iz kluba rastali i s njima dvojicom.

Međutim, radi se i u drugom smjeru. Prva i najvažnija vijest je ostanak sjajnog šutera Karla Uljarevića, koji je potpisao novi dvogodišnji ugovor.

“Karlo Uljarević odigrao je odličnu sezonu u redovima Bikova i na obostrano zadovoljstvo produžio ugovor s KK Gorica na još dvije godine. Ulja je u protekloj sezoni HT Premijer lige provodio prosječno 21 minutu na parketu i pritom bilježio 9 poena po utakmici uz odličan postotak ubačaja iz igre. Za dvicu je gađao s 55,4% preciznosti, a za tricu s 41,6% što su više nego odlične brojke”, istaknuto je na klupskim stranicama.

Uz Uljarevića, u klubu su ostali i Borna Kapusta, Mate Kalajžić, Ante Mašić, Emil Savić i Marko Baković, a listu odlazaka već je davno otvorio kapetan Ivan Majcunić, koji je otišao u Cibonu. No roster se polako popunjava. Prvi je došao Tomislav Cvitković, 23-godišnji krilni centar visok 206 cm, koji bi trebao popuniti prazninu nastalu odlaskom Mazalina. U sezoni iza nas Cvitković je u dresu Sonik Puntamike ubacivao 15,8 koševa uz 5,5 skokova po utakmici, a nemojte sumnjati da će pod Sesarom samo još napredovati…

– Drago mi je što mladi i potentni igrači prepoznaju KK Goricu kao klub u kojem njihova karijera može ići uzlaznom putanjom te da prepoznaju kvalitetan rad i ambiciju kluba. Cvitković je mladi igrač koji sigurno ima prostora za napredak i nadam se dobroj i kvalitetnoj suradnji – kazao je Sesar.

– Veselim se dolasku u Veliku Goricu, to je za mene prilika. S velikim nestrpljenjem čekam započeti trenirati s novim suigračima i nositi dres ovog kluba. Želim donijeti puno pozitivnih stvari i nastojat ću da se svi zajedno, od igrača do zaposlenika kluba, veselimo iduće sezone. Nadam se da ću se brzo prilagoditi idejama na terenu fizički i psihički te donijeti kvalitetu momčadi. Velika Gorica mi se čini kao lijep grad, odradio sam dva tjedna treninga ovdje početkom lipnja i od prvog trenutka sam se osjećao dobrodošao i svi su me srdačno dočekali. To je jedan od razloga zašto sam sretan što sam odabrao Goricu – istaknuo je Cvitković, a zaključak je dao sportski direktor Ljubo Prgomet:

– Sretni smo što smo s Tomislavom potpisali ugovor na 2 godine i ovim potpisom dokazujemo da mladi igrači prepoznaju Goricu kao dobru sredinu za daljnji napredak u svojim karijerama. Ovo sve prati odličan rad trenera Sesara koji mlade igrače podiže na višu razinu. Nadamo se da će Tomislav nastaviti s dobrom igrom iz prošle sezone.

Do zaključenja rostera bit će tu još posla za ljude iz kluba, no nema brige po tom pitanju, nova iznenađenja najavljena su vrlo brzo…