Prijava

Vaša prijava

Majka joj za rođendan poslala novac, dobila je samo kovertu i čestitku

[]

Slanje vrijednih stvari poštom nešto je za što ste sigurno odavno čuli da nije poželjno činiti, pogotovo, ne slati novac jer biste bez njega mogli ostati prije nego trepnete. No, još uvijek ima puno onih koji vjeruju u poštenje i to da se krađa ipak neće dogoditi. Što bi zapravo jedino bilo ispravno i moralno, ali neke osnovne ljudske vrijednosti kao da su se putem negdje izgubile.

Jedna mama htjela je iznenaditi svoju kći i iz Austrije joj je poslala čestitku i novac, kao mali znak pažnje obzirom su udaljene. Epilog je već dobro poznat…

-Sve što sam dobila bilo je koverta i čestitka. Koverta je vidno otvarana i lijepljena ponovno selotejp trakom – kaže Dora, te ističe da je to krajnje besramno, poražavajuće i jadno.

-Znam da je možda greška što je slala na taj način, a ne računom, ali mislim da nitko na ovom svijetu nema pravo raditi ovo što rade, bez obzira u koliko nesređenoj državi živimo.

Teško je u ovom slučaju u nekoga upirati prstom, ali ne snalaze se svi uplatama na račun, ispunjavanjem svih onih silnih formulara, pogotovo kad se izvan granica šalje novac, lakše ga je ubaciti u kovertu. Osim toga, to je nešto što je od srca poslano, i stvarno nije u redu ovako besramno krasti. Ali svakako dobro dođe kao još jedno u nizu upozorenja – nemojte to činiti!