Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Krešimir Ačkar o preustroju Gradske uprave, odnosu s Draženom Barišićem, investicijama…

[]

U intervjuu za večernji.hr o odnosu s bivšim gradonačelnikom te o suradnji s Domovinskim pokretom u Gradskom vijeću između ostaloga govorio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Najavio je i preustroj Gradske uprave, rekavši da je koncept novog ustroja već izrađen.

-Pred nama su savjetovanja o konačnom rješenju. Upravu ćemo reorganizirati uvođenjem načela otvorenosti i transparentnosti, a građanima ćemo osigurati stalnu dostupnost djelatnika i službi te svih informacija i dokumenata. Poseban naglasak bit će na objedinjavanju komunalnog, prometnog i poljoprivrednog redarstva, koji će zajedno s djelatnicima ostalih službi činiti gradski pozivni centar. Njima će građani od 0 do 24 moći prijaviti probleme koje primijete te će službe odmah reagirati. U sklopu centra bit će i gradski sustav video nadzora.

Ačkar je istaknuo i kako će svi kapitalni projekti biti predstavljeni građanima i oni će odlučiti za što ćemo namijeniti novac iz proračuna. Uz to, ističe, u svaki projekt gdje je to moguće želja je osim gradskih sredstava uključiti sredstva iz fondova EU, države, županije, javnih poduzeća.

-Spomenut ću uređenje medicinskog centra, dom za starije, nove vrtiće, novi autobusni kolodvor, sportsku dvoranu, otvorene bazene…

Što se tiče odnosa s bivšim gradonačelnikom Draženom Barišićem ističe kako su dok je bio pročelnik za školstvo, imali vrlo korektan odnos i kvalitetnu suradnju u nizu projekata i programa koje je tada pokrenuo ili vodio.

-Kasnije smo se razišli po pitanju funkcioniranja Gradske uprave, ključnih projekata, ali i smjera kojim će ići HDZ u Gorici.

A evo kako objašnjava suradnju s Domovinskim pokretom u Gradskom vijeću.

-Dogovorili smo programsku suradnju. Naši izborni programi su kompatibilni i uvjeren sam da će se rezultati suradnje vidjeti po ostvarenim projektima. Otvorenost za programsku suradnju iskazali su i vijećnici iz drugih političkih opcija. Otvoreni smo za sve dobre prijedloge bez obzira na to od koga došli.