Prijava

Vaša prijava

“Dobar dan, istražujemo krivotvorene novčanice, predajte nam bankovnu karticu…”

[]

Iz dana u dan svjedoci smo velikog broje prijevara, a najčešće žrtve su osobe starije životne dobi. Najnovija priča je kako su se dvojica muškaraca pretvarali da su policajci, što naravno nisu bili, ali bili su vrlo uvjerljivi, te je njjihova meta povjerovala i učinila sve što su tražili. Koja greška…

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se početkom lipnja 2021. godine oko podne, osumnjičeni dovezli osobnim automobilom  na adresu oštećene na području Trnja. Po dolasku na adresu, nazvali su na njen telefon te se lažno predstavili kao policijski službenici koji istražuju krivotvorene novčanice. Oštećena je povjerovala u njihovu lažnu priču te lakomisleno jednom od njih predala bankovnu karticu i PIN kako bi mogli podići novac s računa, za to vrijeme drugi je čekao u vozilu. Potom, odvezli su se do obližnje tržnice gdje je 23-godišnjak s karticom i PIN-om oštećene podigao pet tisuća kuna – kažu iz Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 36-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za drugim muškarcem intenzivno traga, a naivna Zagrepčanka ostala je bez svog novca što svima treba biti upozorenje da ne vjeruju u priče trećih osoba prije provjere. Također, ako u svojoj blizini imate osobe starije životne dobi, upozorite ih, možda spriječite ovakve situacije.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU