Prijava

Vaša prijava

FOTO: Blagdan Velike Gospe svečano obilježen u Vukovini

[]

Blagdan Uznesenja Djevice Marije na nebo, poznatiji kao Velika Gospa, svečano je obilježen danas (nedjelja, 15. kolovoza 2021.) u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini, jednom od najstarijih marijanskih svetišta u ovom dijelu Hrvatske. Središnje misno slavlje s početkom u 11 sati održano je na nogometnom igralištu pred nekoliko tisuća vjernika.

Nazočni su se pridržavali važećih epidemioloških mjera i preporuka, a svećenici su tijekom mise odnosno pričesti jednako tako uvažavali spomenute mjere odnosno preporuke.

Za posjetitelje su organizirane za ovakva događanja uobičajene vrste zabave praćena tradicionalnom turopoljsko sajamskom gastronomskom ponudom. U velikim šatorima i na otvorenom bilo je mjesta za sve goste. Djeca (i ona veća) su imala veliki izbor rekvizita za vožnju, roditelji su se rado pridruživali i uživali.

Prvi dojam je bio da je na igralištu bilo manje vjernika nego prošle godine, ali dojam je bio varljiv, jer jednako velik broj (možda čak i veći) vjernika se tijekom svečane mise sklonio u hladovinu okolo igrališta.

Galerija fotografija