Prijava

Vaša prijava

Sedmero vozača uhvaćeno u vožnji pod utjecajem alkohola, rekoreder zaustavljen u Čičkoj Poljani

[]

Vikend iza nas provedena je još jedna policijska akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ u kojoj je na području Policijske postaje Velika Gorica utvrđeno 17 ciljanih prekršaja.

Sedam vozača vozilo je pod utjecajem alkohola, a rekorder je uhvaćen još prvog dana akcije. Riječ je o 48-godišnjaku koji je zaustavljen u Čičkoj Poljani.

-Izvršenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,59 promila- kažu iz policije.

Istom je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati te s obzirom da predmetni nije recidivist, naredbom je smješten u posebnu prostoriju  PP Velika Gorica do otriježnjenja, te će protiv njega biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Također, tri osobe su zadržane do otriježnjenja, a nitko nije priveden dežurnom sucu.

Tijekom akcije bilo je još osam prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom, te dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Također je utvrđeno 7 ostalih prekršaja iz domene prometa tj., ukupno je utvrđeno 24 prometna prekršaja.

Za napomenuti je da se u vrijeme provođenja akcije dogodilo pet prometnih nesreća od kojih je jedna s ozlijeđenim osobama dok su ostale četiri s materijalnom štetom-dodaju iz policije.

U ostalo vrijeme vikenda dogodile su se još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.