Prijava

Vaša prijava

Sretno, majstore! Velimir Šandor odletio u Tokio po novu olimpijsku medalju

[]

Olimpijske igre u Tokiju su iza nas, a to znači samo jedno – pred nama su Paraolimpijske igre u Tokiju! I tamo ćemo, naravno, imati svoje predstavnike, sjajne sportaše koji će predstavljati Hrvatsku, a jedan od njih i – Turopolje! Prema Tokiju je, naime, poletio i naš Velimir Šandor.

Ljudina od preko dva metra bacat će olimpijsku kuglu drugi put u svojoj karijeri, pet godina nakon što je u Rio de Janeiru ispisao povijest osvojivši brončanu medalju u kategoriji F52. Za to mu je bio dovoljan hitac od 18,24 metra, a osobni rekord mu je kudikamo “jači”, čak 20,14 metara… I zato, najmanje bronca cilj mu je i ovoga puta.

“Tokio, dolazimo!”, objavili su iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon u subotu prijepodne, taman uoči polijetanja na put prema ostvarenju snova.

– Naravno da se nadam da ponovno mogu do medalje, možda i nešto sjajnije od one prije pet godina. Međutim, svjestan sam da je sve otvoreno, da sa svojim izrazito dobrim rezultatom mogu biti prvi, ali i četvrti. Dat ću sve od sebe pa ćemo vidjeti što će se dogoditi – kazao je Šandor.

Ukupno će 21 paraolimpijac predstavljati Hrvatsku u Tokiju, od čega njih desetero, gotovo polovica, otpada na paratletičare. Među njim je i naš Opatijac Velimir, koji u kolekciji ima i dvije bronce sa svjetskih prvenstava, kao i europsko srebro i broncu.

I što mu se drugo može poželjeti osim onoga što u toj kolekciji nedostaje…