Prijava

Vaša prijava

Rendulić uoči Lokomotive: ‘Naš cilj je jasan, idemo tamo po tri boda!’

[]

Sedma runda ovogodišnjeg HNL-a počela je u petak, premijernom pobjedom Hrvatskog dragovoljca i otkazom za trenera Slaven Belupa, našeg Velikogoričanina Deana Klafurića. Kolo će se nastaviti u subotu, ponovno s Velikogoričanima u glavnim rolama, ovoga puta na gostovanju u metropoli.

Ako se na stranu stavi Dinamo, s kojim baš nikako ne ide, nogometašima Gorice u protekle tri i nešto prvoligaške godine nekako je najteže bilo protiv – Lokomotive. Točnije, bilo je tako u prve dvije sezone, u kojima su “lokosi” uglavnom dominirali, da bi u posljednjih šest međusobnih ogleda Goričani bitno popravili bilancu. Zadnji put izgubili su od Lokomotive u posljednjoj utakmici prije lanjskog “lockdowna”, nakon toga nanizali su šest susreta bez poraza, uz četiri pobjede i dva remija…

Međutim, “lokosi” su i dalje u prednosti u međusobnim sudarima, jer imaju sedam pobjeda nasuprot goričkih pet, uz pet remija, a nova šansa da se Gorica još malo približi ukazat će se ove subote od 18.55 sati u Kranjčevićevoj ulici. Nakon pobjede protiv Slaven Belupa u prošlom kolu, Goričani su se u miru pripremali za novi izazov, za protivnika koji je ove sezone čak i bolji od očekivanja.

– Nakon pobjede atmosfera u momčadi je, naravno, uvijek bolja, no moram naglasiti da je kod nas atmosfera uvijek dobra i poticajna. Ovaj tjedan je također bila takva. Normalno je da smo zadovoljni nakon pobjede, ali ostavili smo to iza nas i cijeli tjedan iskoristili na pripremu za Lokomotivu – rekao je trener Rendulić, pa se okrenuo sutrašnjem protivniku:

– Lokomotiva je dobra momčad, čvrsta, kompaktna, puna energije, tako da nas očekuje jako težak zadatak. Igrali smo s njima prijateljsku utakmicu za vrijeme priprema, međutim ta utakmica ništa ne znači jer smo i mi i oni dali minutažu igračima koji do tada nisu puno igrali. Ovo je novi izazov, no mi se pripremamo kao i za svaku utakmicu, s jasnim ciljem, otići tamo uzeti bodove!

U tome je Rendulić sa svojim trupama uspio triput ove sezone, slavio je u sudarima s Istrom 1961, Šibenikom i Slavenom, a bez bodova su Goričani ostali u ogledima s Rijekom, Dinamom i Hajdukom. Trend je lako čitljiv, s ovima “dolje” ide odlično, s ovima “gore” baš i ne. E sad… Lokomotiva je trenutačno treća na tablici, a opet, realno je da baš i ne spada u sam vrh. Iako, što je zapravo i zaista realno otkrit će nam danas igrači na terenu, u ovih 90 minuta.

MOGUĆA POSTAVA GORICE
Banić – Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita – Junior, Babec – Šroler, Mitrović, Lovrić – Matar