Prijava

Vaša prijava

Svi uvijek govore kako treba učiti djecu, ali što je s roditeljima?

[]

Utjecaj medija na djecu, ali i konzumiranje medija od strane istih, često se olako shvaća. Oni koji to mogu i trebaju kontrolirati su roditelji. Nekad ni sami roditelji nisu svjesni tog. Kako bi se educiralo roditelje, Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica pokreće program “Medijski podsjetnik za roditelje”.

-Cilj programa je informirati roditelje i osvijestiti utjecaj medija na djecu i mlade koji pohađaju više razrede osnovne škole i/ili srednju školu, ali i na sve članove obitelji- poručuju iz Centra.

Glavni cilj radionice je da naučiti i potaknuti roditelje da uče svoju djecu da kritički razmišljaju, ali da kontroliraju vrijeme koje djeca provode ispred ekrana, ali i oni sami, jer oni moraju biti primjer svojoj djeci. -Ključna priča je vrijeme provedeno ispred ekrana, a u to se odmah uključuju roditeljski postupci i svijest o tome što roditelji rade, jer ne možemo učiti djecu da ne mogu imati mobitel za vrijeme ručka,a roditelji imaju- kaže Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj.

Slične radionice bile su održane za mlađe uzraste, ali sada se cilja na roditelje koji imaju djecu od 11 i više godina. -Ovo je prilagođeno za starije osnovnoškolce i srednjoškolce, koji su svi na ekranima, tako da tu roditelji ne mogu puno napraviti, ali ih mogu učiti o kritičkom razmišljanju, da paze što stavljaju na društvene mreže, koje sadržaje, koje podatke o sebi i slično-  dodaje Sanda.

Ističe kako se problem djece i medija dosta obrađuje sa stručne strane, te da se šalje velik broj upozorenja, ali kao da ne dopire do roditelja. -Već puno godina imamo radionice na ovu temu, mi i druge udruge, jako puno upozoravamo, ali koliko su svjesni roditelji nisam baš sigurna- rekla je Sanda.

Program će se odvijati kroz 5 susreta, a prvi susret bit će održan 16. rujna, a vodit će ga Sandra Matijević i Jelena Cvetnić. Pohađanje ove radionice je besplatan. Više informacija možete pronaći OVDJE.