Prijava

Vaša prijava

Prazna ambalaža za zaštitu bilja nije komunalni otpad, evo gdje je možete predati

[]

Iz Ministarstva poljoprivrede javljaju lokacije na kojima će se sakupljati prazna ambalaža sredstava za zaštitu bilja. Ova akcija pod nazivom „Prateći list“ održava se u organizaciji udruge CROCPA i tvrtke CIAK, a za područje Zagrebačke županije i Grada Zagreba odvijati će se tijekom mjeseca rujna, a detalji su na sljedećoj poveznici označeni žutom bojom: Mreza-skupljanja-CROCPA-2021 a.

-Prazna ambalaža sredstava za zaštitu bilja ubraja se u opasan otpad te se ne smije zbrinjavati kao komunalni otpad. Prilikom predaje ambalaže dobit ćete PLO obrazac kojim možete dokazati da ste ambalažu zbrinuli i na propisan način, što je važno za sve korisnike potpora u poljoprivredi-kažu iz Ministarstva.

Osiguran je besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Stockton, Syngenta Agro.

-U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. mineralna gnojiva) se ne prihvaća-kažu iz Ministarstva.

Na velikogoričkom području praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja možete predati 20.rujna 2021. godine ispred Ureda Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede  u Vukovini, Stara cesta 14 u vremenu od 8 do 10 sati, te na platou ispred DVD-a Odranski Obrež, Obreška cesta 119, u vremenu od 10.30 do 12 sati.