Prijava

Vaša prijava

Iskopina u Kučama “progutala” automobil, traže se reakcije

[]

Ne zna se dovoljno o okolnostima u kojima je došlo do toga, ali nema nikakve sumnje da je u Kučama došlo do prilično bizarne, ali i vrlo opasne situacije. Jedan je automobil, naime, završio u dubokoj iskopini koja u tom obliku stoji već tjedan dana, pa se u međuvremenu i napunila vodom. Dio mještana proteklih je dana upozoravao upravo na tu iskopinu, apelirajući da je se barem nekako ogradi, no na fotografiji objavljenoj na Facebooku vidljivo je da ograde nema.

Povodom ovog događaja oglasio se i kučki MOST.

“Skrećemo pozornost na ogromnu rupu na izlasku iz Ul. Miroslava Krleže (put prema mostu, Kiševina) koja stoji već par dana neobilježena i bez zaštitne ograde! Naime, na tom mjestu predviđena je crpna stanica za potrebe Aglomeracije. Iskop se dodatno proširio i napunio vodom. Pitanje je vremena kada će se dogoditi neka nesreća.

Iako je prema neslužbenim informacijama izvođač radova obilježio i ogradio rupu, nakon nekoliko dana ista je ostala neograđena i takva stoji dan danas. Naravno, to nije valjan argument zašto se rupa ponovno nije ogradila.

APELIRAMO na (pod)izvođača radova da KONAČNO počne poštivati Rješenje o privremenoj regulaciji prometa kojim se obvezuje da će voditi brigu o privremenoj signalizaciji na prometnicama. Prometnih znakova ima nedovoljno, a oni koji su postavljeni su u katastrofalnome stanju te ne odgovaraju Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama (npr. pola znaka visi)

APELIRAMO na (pod)izvođača radova da NE POSTAVLJA znakove tik do pojedinog gradilišta u mjestu, nego da ih postavi na odgovarajućoj propisanoj udaljenosti kako bi ljudi znali koji su im obilazni pravci na raspolaganju, a ne da se moraju voziti do samog gradilišta pa potom okretati i/ili mijenjati smjer (primjer Ul. Franje Lučića)”, istaknuto je u priopćenju.

Foto: Dado Cume Cumurdzic