Prijava

Vaša prijava

Anđela i Davor Rastuhar stižu u Veliku Goricu i predstavljaju “Ljubav oko svijeta”

[]

Sljedećeg utorka, 21.rujna 2021. u Veliku Goricu stiže bračni par Anđela i Davor Rostuhar, a Goričani će od 20 sati u Dvorani Gorica moći pogledati dokumentarni film i poslušati predavanje “Ljubav oko svijeta”.

-Jedno univerzalno pitanje (Što je to ljubav?) i zajednička strast prema putovanju naveli su bračni par Anđelu i Davora da svoje bračno putovanje (medeni mjesec) pretvore u istraživanje (medenu godinu) koje se protegnulo na šest kontinenata, trideset zemalja i više od dvije stotine ljudi kojima su postavljali isti set pitanja o ljubavi i njezinom značenju-kažu organizatori.

Od prikupljenog filmskog materijala autorski par Anđela i Davor Rostuhar složili su dokumentarni kolaž nazvan Ljubav oko svijeta koji nam donosi ljubavna, dakle životna iskustva trideset i tri… pa ne bi se baš moglo reći para, bolje ih je, i točnije, imenovati životnim zajednicama. Radi se uglavnom o intervjuima s ljudima iz različitih geografskih, kulturnih, ekonomskih i političkih sredina, kao i seksualnih opredjeljenja i konteksta.

Nakon uživanja u dokumentarnim videozapisima o ljubavi i braku, izazovima i borbama te usponima i padovima, posjetitelji će moći uživo poslušati autore filma i postavljati im pitanja, a ispred dvorane bit će postavljena izložba fotografija snimljenih na njihovom godinu dana dugom putovanju svijetom.