Prijava

Vaša prijava

Nehaj namučio Goricu pa “popio” sedam komada u tropskim uvjetima

[]

Sunce je udaralo svom snagom, temperatura u zraku preko 30, no dojam je govorio da je 50… Teren nešto manji od onoga na što su nogometaši Gorice naviknuti, ali cijelo okruženje na stadionu NK Nehaja u Senju definitivno spada u kategoriju nogometne romantike. Tribinice blizu terena, okruženog sa zgradama sa svih strana, u podnožju kule Nehaj, simbola ovoga grada, pa još i glasni domaći navijači, samoprozvani Garage Boysi, koji su pripremili i petarde, i baklje, ali prije svega glasove.

U takvom je okruženju, u takvoj atmosferi, HNK Gorica tražila prolazak do osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a pristup kojim se dočekalo ovu utakmicu govorio je da opuštanja nema. Gorička ekspedicija na put je otišla dan ranije, u stručnom stožeru bili su upoznati s prednostima i manama protivnika, upozoravali su na moguće neugodnosti, no one su se u prvih 36 minuta svejedno događale.

Gorica je povela već u 9. minuti, nakon što je Kristijan Lovrić perfektno izveo slobodnjak s 22-23 metra po sredini gola, međutim domaćin je odgovorio već dvije minute poslije. Napadač Lucijan Tomac s lijeve se strane sjurio prema golu Dominika Kotarskog i poslao loptu iza njegovih leđa iz situacije “jedan na jedan”. Već minutu potom serija golova je nastavljena, ovoga puta Jurica Pršir je potegnuo s 20-ak metara i lijepo pogodio uz golmanovu lijevu stativu.

I tu su se stvari nakratko smirile, Gorica je pokušavala povećati svoju prednost, no dogodilo se upravo suprotno. Motivirani Nehaj nastavio je kažnjavati sve pogreške Gorice i u 28. minuti Matej Prizmić je primio loptu na desnoj strani šesnaesterca, namjestio se na lijevu nogu i naciljao suprotni kut goričkoga gola. Nije se veselje domaćih navijača još pošteno ni smirilo, a Lucijan Tomac je u 36. minuti izazvao potpuni delirij na tribinama. Ozlijeđeni Matthew Steenvoorden, koji je zbog problema s vratom zamijenjen samo koji trenutak kasnije, pogriješio je u dodavanju, a Tomac se sjurio prema golu, zaobišao Kotarskog i doveo Nehaj u vodstvo, koje je domaćin zadržao do poluvremena.

U nastavak je trener Krunoslav Rendulić krenuo s dvije promjene, Josip Mitrović i Martin Šroler zamijenili su Matiju Dvornekovića i Anthonya Kalika, a jedan odo igrača s klupe brzo je vratio stvari na početak. Lovrić je iz slobodnjaka u 47. minuti nabacio, a glavom je loptu u mrežu proslijedio Josip Mitrović, koji je bio aktivno uključen i u gol za preokret. Igrala se 54. minuta kad je centaršut s lijeve strane došao do njega, branič je pokušao izbiti loptu, no pogodio je svog suigrača Davida Svasta, od kojeg je otišla u gol za goričkih 4-3.

I dugo se, predugo čekao gol koji je riješio sve dvojbe, iako je bilo potpuno jasno kako je domaća momčad fizički u velikom padu. Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti, kad je Cheick Keita izborio jedanaesterac, jednako kao i u petak protiv Hrvatskog dragovoljca, a loptu je uzeo Kristijan Lovrić, također jednako kao i u petak… Srećom, ovoga puta ishod je bio bolji, Lovrić je bio siguran za 5-3 i preostalo je tu prednost sačuvati do kraja.

Goričani su je, međutim, još malo povećali. Josip Mitrović je na Lovrićevu asistenciju u 82. minuti iz blizine i drugi put upisao svoje ime na listu strijelaca, a posao je dovršio Matar Dieye u pretposljednjoj minuti regularnog dijela. Nakon što je sudac Vidulin označio kraj utakmice, krenuli su pozdravi između igrača, na kraju obostrano zadovoljnih, a na svoje su došli i lokalni klinci, koji su pošteno “opelješili” igrač Gorice kad je riječ o dresovima, majicama, klupskim rekvizitima…

Novi izazov na redu je već u nedjelju, kad Gorica u 9. kolu HT Prve lige gostuje kod Osijeka, koji će svoju utakmicu 1/16 finala Kupa protiv Bednje odigrati u srijedu.

NEHAJ – GORICA 3-7
SENJ Stadion Nehaj. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Diego Biljuh (Marčana). Četvrti sudac: Mateo Čalić (Marčana).
STRIJELCI: 0-1 Lovrić (9), 1-1 Tomac (11), 1-2 Pršir (12), 2-2 Prizmić (28), 3-2 Tomac (36), 3-3 Mitrović (47), 3-4 Svast (54-ag), 3-5 Lovrić (78-11m), 3-6 Mitrović (82), 3-7 Matar (89)
NEHAJ: Herman – Pejanović, Ćaćić, Filipović, Svast (od 57. Papić) – T. Lagumdžija, Ratković (od 46. L. Hodak) – Prizmić (od 83. Dabac), D. Lagumdžija (od 67. M. Hodak), Buqaj (od 46. Brnja) – Tomac. Trener Miralem Hasanbegović
GORICA: Kotarski – Doka, Marjanović, Steenvoorden (od 40. Jovičić), Keita – Junior, Pršir (od 67. Babec) – Dvorneković (od 46. Šroler), Kalik (od 46. Mitrović), Lovrić (od 84. Benito) – Matar. Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: T. Lagumdžija, Pejanović (Nehaj), Pršir, Lovrić (Gorica)