Prijava

Vaša prijava

Bez pola momčadi po tri boda: ‘Respekt Rijeci, ali mi želimo pobjedu!’

[]

Čim je završila utakmica u Osijeku, koju je Gorica izgubila duboko u sudačkoj nadoknadi, bilo je jasno da će za sljedeću utakmicu biti – čupavo! Sljedeća utakmica je, naime, izuzetno zahtjevna, u nedjelju od 17 sati u grad dolazi Rijeka, a žuti kartoni iz ogled s Osijekom bili su treći za Krešimir Krizmanić, Aleksandra Jovičića i Anthonyja Kalika. Kako su Krizma i Jova bili jedini zdravi stoperi za tu utakmicu, Gorica je u tom trenutku za Rijeku imala točno nula središnjih braniča.

Ozlijeđeni Matthew Steenvoorden i dalje se nije oporavio, muči ga ozljeda mišića u vratu, a dobra vijest je što je opet spreman 19-godišnji Saša Marjanović, koji je u goričkom dresu debitirao u maksimirskom porazu od Dinama. Na klupi će biti još i junior Marco Ćurić, a u paru s Marjanovićem zaigrat će jedan standardni vezni igrač.

– Situacija u momčadi daleko je od idealne, a na stoperskim pozicijama smo posebno deficitarni. Nešto ćemo morati složiti i presložiti, a najbliži toj poziciji je Hrvoje Babec, koji će vjerojatno krenuti kao drugi stoper. Dobra vijest je da se oporavio Doka, on će početi na desnoj strani obrane… Nema već duže ni Muse, ali svi ostali su u redu. Imamo probleme, no riješit ćemo ih već nekako i, nadam se, odigrati dobru utakmicu. I, naravno, uzeti bodove – kazao je trener Gorice Krunoslav Rendulić.

Kako zbog loma prsta na ruci u punom pogonu nije ni Junior Martinsson, krpanja će biti i u veznom redu, no moglo bi to ispasti i prilično dobro, budući da će priliku dobiti sve bolji Jurica Pršir i debitant Elvis Sarić, iskusni 31-godišnjak koji bi Gorici mogao donijeti puno toga dobroga. U konačnici, cilj je da sve to bude dovoljno da se izbrišu ožiljci iz Osijeka.

– U Osijeku smo izgubili kako smo izgubili, iz tri prekida, ali događa se i to. Posebno bolan je taj treći gol, jer kad u 94. minuti primite gol iz standardne situacije, to dosta uzdrma momčad. Ali dobro, momci su se oporavili, dobro treniraju i rade, tako da s optimizmom možemo čekati ovu utakmicu – vjeruje trener Rendulić.

Optimistično i ambiciozno u Veliku Goricu doći će i Rijeka, momčad koja je u prvih devet kola pokazala da je itekako ozbiljan kandidat za najviše pozicije. Sjajna momčad!

– Rijeka osim kvalitete ima i širinu, u kadru imaju 20-ak igrača podjednake kvalitete, a sigurno da je u toj situaciji i treneru lakše raditi. Koga god staviš u momčad, teško možeš pogriješiti… Međutim, koliko god oni bili kvalitetni, i mi imamo kvalitetu, a i igramo doma. Iako, bez obzira na to gdje igramo, naša ideja je uvijek ići na tri boda – ponavlja Rendulić.

S druge strane bit će mu kolega Goran Tomić, trener koji je proteklih godina opasno “maltretirao” Goricu. Kao trener Lokomotive u 12 prvenstvenih ogleda izgubio je samo dvaput, a kao trener Rijeke prekinuo je fantastičan gorički niz protiv Riječana s tri uzastopne pobjede. Prvo onih 4-3 u Gorici, nakon što je bilo i 4-0, pa onda u zadnjem kolu prvenstva, u utakmici koju uporno želimo zaboraviti, pa opet u prvom kolu nove sezone, u utakmici u kojoj je Gorica nizala šanse, a Rijeka zabila dvaput i slavila 2-0.

– Sigurno da je Goran izuzetno kvalitetan trener, koji spada u sami vrh među hrvatskim trenerima. Dugi niz godina je tu, a poznavajući njega, uvjeren sam da će doći otvorenoga garda. Međutim, ponavljam, uz maksimalan respekt protivniku, naš je cilj uvijek isti, odigrati najbolje što možemo i uzeti bodove. Protiv klubova iz ‘velike četvorke’ imamo negativan skor u ovoj prvoj četvrtini prvenstva, iako sam dojma da smo trebali uzeti puno više od te ‘čvrste nule’ koju smo uzeli. Nadam se da ćemo ovoga puta pružiti igru kao na Rujevici, ali da će rezultat biti malo drukčiji – zaključio je Kruno Rendulić, koji baš na dan utakmice slavi svoj 48. rođendan.

MOGUĆI SASTAV GORICE

Banić – Doka, Marjanović, Babec, Keita – Pršir, Sarić – Delfi, Mitrović, Lovrić – Matar