Prijava

Vaša prijava

Fujievci imaju svoj dokumentarni film, a sutra je na rasporedu gorička premijera

[]

Velikogorički Judo klub za osobe s invaliditetom „Fuji“ kroz posljednje tri godine provodi različite aktivnosti u sklopu EU projekta Judo inkluzija, pa je shodno tome snimljen i kratak dokumentarni film čija je premijera održana u subotu u Kaptol Boutique Cinema.

– Jedan od glavnih ciljeva za kreiranje ovoga filma bio je dati sportašima s poteškoćama medijski prostor te na taj način ukazati na nužnost poticanja drugih sportskih klubova na inkluziju. Ovaj film nastao je kako bi potaknuo druge sportske klubove da u svoje redove uključe i djecu s teškoćama. Jedan od ciljeva filma bio je, kroz priče mladih “Fujijevaca” s cerebralnom paralizom, istaknuti važnost potrebe integracije djece s poteškoćama u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća – kazala je Marina Drašković, dugogodišnja judašica, šesterostruka prvakinja Hrvatske i predsjednica Judo kluba Fuji, koja je u judo trening s djecom s poteškoćama krenula prva u Hrvatskoj.

Foto: FB Judo klub osoba s infaliditetom “Fuji”

Autori filma, Dino Julius i Luka Hrgović, pobrinuli su se da kroz 20 minuta filma, kroz zanimljive priče sportaša i ostalih članova kluba Fuji, istaknu glavne vrijednosti i ideje kluba, a to su prije svega snaga prijateljstva, te važnost sporta i inkluzije. U filmu se pojavljuje i Satoshi Ishii, olimpijski prvak u judu iz Pekinga 2008. godine, koji je veliki prijatelj Hrvatske i JK Fuji.

A ovaj dokumentarni film imat će i svoju velikogoričku premijeru, koja je sutra u 18 sati, u Pučkom otvorenom učilištu.

Foto: FB Judo klub osoba s infaliditetom “Fuji”