Prijava

Vaša prijava

POPIS 2021. Provjerite popisivače, to je vaša kuća, imate pravo pustiti u stan samo onoga koga vi želite i za koga ste sigurni

[]

U ponoć je istekao rok za samopopisivanje na stranici e-Građani. Proteklog dana do 15 sati uspješno se samostalno popisalo više od milijun i pol građana. Danas na teren izlazi osam tisuća popisivača koji će preuzeti i kontrolne šifre onih koji su se digitalno popisali, prenosi hrt.hr.

Popisivači su dužni pokazati akreditaciju i COVID potvrdu, a naiđu li na zatvorena vrata, ostavit će obavijest.

– Slobodno provjerite akreditacije, provjerite covid potvrde. To je vaša kuća, imate pravo pustiti u stan samo onoga koga vi želite i za koga ste sigurni. Tako da da, oni moraju imati svi – ili negativan test ili covid potvrde, rekla je Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku.

Ne brinite ako vas popisivači ne zateknu kod kuće. Ako naiđu na zatvorena vrata, ostavit će obavijest sa svojim brojem telefona.

– Da građani onda u kontaktu sa popisivačem dogovore vrijeme sljedećeg dolaska ili druga mogućnost je da sam popisivač dođe po drugi ili treći put , rekao je Damir Plesac, glavni koordinator za popis stanovništva.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), najviše je samopopisanih u Gradu Zagrebu – 56,2 posto, slijedi Primorsko-goranska s 44,87 posto te Zagrebačka županija s 40,23 posto, a najmanji je udio samopopisanih u Ličko-senjskoj županiji – 21,06 posto.