Prijava

Vaša prijava

Gradnja Regionalnoga vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok ide planiranom dinamikom

[]

U skladu s dinamičkim planom odvija se gradnja vodoopskrbnog sustava u istočnome dijelu Zagrebačke županije! Projektom Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok predviđena je gradnja nove i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže u ukupnoj duljini od 430 kilometara.

– Do sada je sagrađeno oko 150 kilometara nove i rekonstruirano 108 kilometara postojeće vodovodne mreže. Pri kraju su radovi na vodocrpilištu Kosnica, pa je realno za očekivati da će iduće godine voda s ovog vodocrpilišta biti puštena u sustav. Nedavno je završeno bušenje tunela ispod Save, promjera dva metra, pa sada slijedi montaža magistralne cijevi kojom će se voda distribuirati u istočni dio županije – na tiskovnoj konferenciji u Vrbovcu rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

30.09.2021. – Vrbovec – Konferencija za medije Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok

Pozvao je građane da iskoriste mogućnost besplatnih kućnih priključaka, bilo da se žele priključiti na novosagrađenu ili već postojeću vodoopskrbnu mreže. Projektom je predviđeno 9000 besplatnih kućnih priključaka, no bude li zanimanja može ih biti i više.

– Za sada imamo oko 5000 zahtjeva. Građani besplatan priključak mogu dobiti do kraja trajanja projekta. Mogu se javiti u naše poslovne jedinice – poručio je Masten.

Gradnja Regionalnoga vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok sufinancira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 883,8 milijuna kuna, od čega na bespovratna europska sredstva otpada 483,9 milijuna kuna.

30.09.2021. – Vrbovec – Konferencija za medije Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok