Prijava

Vaša prijava

U uvertiri za turopoljski derbi Lukavec slavio, Kurilovec tugovao

[]

U srijedu je odigrano deveto kolo 3. HNL Središte, a igrači turopoljskih predstavnika Kurilovca i Lukavca napustili su terene dvojakog raspoloženja. Lukavec slavljenički jer je pobijedio Vrbovec 3-2 na igralištu ŠRC Udarnik i tako bodovima (10) sustigao Kurilovec, koji je poražen u Krapini od vodećeg Zagorca 3-0.

Uzbudljivo je bilo na SRC Udarniku, na kojem se u junaka prometnuo Roko Krpan, strijelac je konačnih 3-2 i velika tri nova boda za Lukavec. Vrbovec je poveo već u 13. minuti preko Babića, no Lukavčani nisu posustajali i u završnici poluvremena su izjednačili, a u 68. minuti i poveli 2-1 nakon dva penala i dvije sigurne izvedbe Matije Ezgete s bijele točke.

Međutim, iako je od 65. minute igrao s igračem više, Lukavec tu prednost nije uspio i sačuvati, na 2-2 gosti su izjednačili u 81. minuti, iz još jednog penala, iz kojega je ovoga puta Colarić svladao golmana Lutera. Srećom po Lukavčane, samo tri minute poslije “ukazao” se džoker s klupe Roko Krpan, koji je opalio ljevicom i spektakularno pogodio rašlje vrbovečkoga gola.

Bila je to treća pobjeda za Lukavec ove sezone, čime se momčad Slavena Batovanje i službeno prometnula u “prvog pratitelja” HNK Gorice, drugi klub Turopolja, jer preskočili su Lukavčani na tablici Kurilovec, s kojim će u subotu u 16 sati igrati veliki trećeligaški lokalni derbi. Iako, stvar je u nijansama, jer gol-razlika im je identičnih -5, a jedina prednost za Lukavec je više postignutih golova…

U uvertiri okršaju s Lukavcem, Kurilovčani su kod trenutačno prvoplasiranog Zagorca do 71. minute gubili 1-0 golom bivšeg prvoligaškog igrača Matije Smrekara i nekako još držali nadu u pozitivan rezultat, ali onda su primili još dva pogotka i potvrdili svoj peti ovosezonski poraz.

Momčad trenera Senada Harambašića igrala je u sastavu: Išek, T. Grdenić (od 78. F. Župetić), Musa (od 62. Marelja), Popovic, Resler (od 69. Bagramyan), Tolj, Selman (od 78. F. Milatović), Bakula, Završki (od 78. Beganović), A. Radoš, Bukvašević.