Prijava

Vaša prijava

Ponedjeljak – dan za razbojništvo i provale? Iz policije upozoravaju: “Zatvarajte sve prozore i vrata kada izlazite. Lopovu je dovoljno i pola sata.”

[]

Iz PP Velika Gorica izvijestili su kako su od 2. do 8. listopada zabilježena 48 događaja na području stanice od čega čak 22 kaznena djela od kojih se 17 vodi po službenoj dužnosti. Zabilježena su djela nasilja u obitelji gdje se radilo o ponavljačima.

U ponedjeljak, 4. listopada odvila su se tri kaznena djela.

U trgovini Marina, u Dobrilinoj ulici, oko pola tri popodne, izvršeno je razbojništvo. Nepoznati počinitelj  prišao je prodajnom pultu i od radnice zatražio da mu preda novac iz blagajne. Uplašena radnica razbojniku je predala novac te se počinitelj udaljio iz trgovine. Počinitelj nije otuđio ništa osim novca, a materijalna šteta je zasad nepoznata te će biti utvrđena u postupku vještačenja.

U ponedjeljak su se odvile i provala te pokušaj provale.

U kuću u Radićevom odvojku počinitelj je sa stražnje strane kuće pokušao predmetom obiti balkonska vrata, u čemu nije uspio te se udaljio bez da je išta otuđio.

U ulici Emila Laszowskog nepoznati počinitelj iskoristio je otvorena balkonska vrata kako bi ušao u kuću. Uspeo se uz ogradu stubišta, ušao, djelomično ispremetao stvari te izvršio krađu novaca. Šteta se cijeni na nekoliko tisuća kuna. U oba slučaja vlasnici su kuću napustili na kratko vrijeme, što je bilo i više nego dovoljno za provalnike.

Iz policije podsjećaju da se čak 98 posto kaznenih dijela provale odvija kada je lopov siguran da u kući nema nikog. Iz istog razloga građanima savjetuju da i kada odlaze iz kuće, makar i na pola sata, zatvaraju vrata i prozore. U zimsko doba preporučuju i da spuste rolete jer čak i to može odvratiti počinitelja da izvrši provalu.  Savjetuju i da se ostavi upaljeno svjetlo kada izlaze iz kuće kako bi zavarali provalnike.

U prošlom tjednu izvršeno je i četiri prekršaja iz nasilja u obitelji te jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge. Na goričkom području se ovog tjedna odvilo i jedanaest prometnih nesreća.