Prijava

Vaša prijava

Memorijalom “Nitko da ne dođe do prijatelj drag” u spomen na Tihomira Tomašića-Tihicu skauti zatvaraju Dječji tjedan

[]

Turopoljska udruga skauta „Tur“ desetu godinu zaredom u Velikoj Gorici organizira memorijalni susret za djecu i izviđače „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“. Memorijal je uobičajeno jedna od manifestacija kojima se obilježava Dječji tjedan u Velikoj Gorici, stoga je poziv, osim izviđačkim udrugama iz cijele Hrvatske, upućen osnovnim školama i udrugama u gradu Velikoj Gorici s ciljem očuvanja spomena na hrvatskog branitelja i izviđača, Velikogoričanina  Tihomira Tomašića – Tihicu, pogubljenog u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

Memorijal ove godine počinje u 9 sati ujutro u Parku dr. Franje Tuđmana, a sudionici će biti učenici velikogoričkih osnovnih škola, oko 150 izviđača iz Karlovca, Križevaca, Siska, Samobora i Zagreba, oko 30 izviđača iz Velike Gorice te oko 25 izviđača i članovi DVD Velika Gorica u organizaciji i provedbi memorijala.

-Bit će tu natjecanje u dizanju šatora, vezanju čvorova, mahanju signalizacije zastavicama, poligoni spretnosti, vještine i brzine, pružanje pomoći…Svašta nešto što će izviđači pokazati da znaju, a djeca koja ne znaju imat će priliku naučiti nešto novo-istaknuo je Alen Konjević, predsjednik Udruge.

Kao i prethodnih godina na memorijalu se očekuje oko 250 sudionika.