Prijava

Vaša prijava

Ponos Zagrebačke županije: Ribnici i Razljevu svečano dodijeljene medalje

[]

Natjecateljskim ekipama Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije koje su sudjelovale na 8. Državnom natjecanju vatrogasaca u Varaždinu, danas su u vijećnici Općine Križ medalje uručili župan Stjepan Kožić i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović. Naime, u ženskoj A kategoriji 1. mjesto osvojio je DVD Ribnica, a u muškoj A kategoriji DVD Razljev. – Danas smo izuzetno ponosni na naše prvake. Ovo je vrhunski rezultat znajući koliko je truda i odricanja trebalo za taj cilj uložiti. Hvala vam! – poručio im je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

08.10.2021. – Križ – Dodjela medalja DVD Razljev – Foto: Sanjin Vrbanus

Na natjecanju je sudjelovalo preko 2.000 natjecatelja a od 15 naših ekipa 4 su se kvalificirale na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se održati 2022. godine u slovenskom Celju. – Svi rezultati koje ste dosad ostvarili, i ne samo kroz natjecanja i medalje, već kroz cjelokupan angažmanu vatrogastvu, Zagrebačku županiju čine ponosnom. Posebno ističem i rad naše Vatrogasne zajednice, vaših društava i zapovjednika koji su također organizacijski i logistički pridonijeli tome da danas imate medalje oko vrata. Vaš uspjeh svjedoči o iznimnoj spremnosti prilikom bilo kojeg izvanrednog događaja kada će biti potrebno spasiti ljudske živote i imovinu. Na tome vam čestitam! –  izjavio je u svojem obraćanju vatrogascima župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

08.10.2021. – Križ – Dodjela medalja DVD Ribnica – Foto : Sanjin Vrbanus

Svečanosti dodjele medalja prisustvovao je i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković istaknuvši da je i ovo natjecanje potvrdilo da županijska Vatrogasna zajednica ima najvišu klasu hrvatskog vatrogastva. – Kao što kaže izreka: vatrogastvo je poziv od zipke do smrti, a Zagrebačka županija to zna cijeniti, jer je unatoč krizi povećavala proračunska sredstva za vatrogasce. Time je pokazala svjesnost koliko nam vatrogastvo u svakodnevnom životu znači te postala vodećom županijom u Hrvatskoj po izdvajanju za tu namjenu. – pohvalivši županovu odluku, o čemu svjedoče i iznimni napori vatrogasaca nakon razornih potresa, kao i poplava u našoj nedavnoj prošlosti. Zapovjednik DVD Razljev Marko Pelinjak rekao je kako su pripreme za državno natjecanje trajale 3 mjeseca. – Stvarno smo naporno vježbali, dali smo sve od sebe i ponosni smo na osvojeno 1. mjesto. U Celju se nadamo biti barem među prva tri mjesta! – istaknuo je ponosno.

Dodajmo, kako je osim Ribnice i Razljeva, 2. mjesto na državnom natjecanju osiguralo olimpijadu i DVD- u Andrilovec, kao i 4. mjesto DVD-u Deanovec. Čestitke!


MAT liga