Prijava

Vaša prijava

Prvi kongres zdravlja ”Zdravlje i ljepota – siguran put do uspjeha”

[]

Grad Velika Gorica bio je pokrovitelj i sponzor Prvog Kongresa zdravlja pod nazivom “Zdravlje i ljepota – siguran put do uspjeha”, koji je u suradnji s tvrtkom Shapeit j.d.o.o održan u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, a okupio je okupio eminentne stručnjake koji su održali predavanje namijenjeno zdravstvenim ustanovama, frizerima, pedikerima, kozmetičarima, nail artistima, wellness centrima te make up stručnjacima. Ovo je početak priopćenja koje je cityportal.hr dobio od Jadranke Šepek, vlasnice tvrtke Shapeit j.d.o.o., objavljujemo ga u cijelosti:

”Grad Veliku Goricu predstavljao je pročelnik za Upravni odjel za poduzetništvo investicije i fondove EU Domagoj Ilečić i Ivana Matković, savjetnica za EU fondove, a Turističku zajednicu direktorica Milada Mesarić. Prisutne frizere okupio je Nikola Jančić, predsjednik ceha frizera Velika Gorica.

10.10.2021., Velika Gorica – Na Pučkom otvorenom učilištu održan je Kongres zdravlja s naglaskom na funkcioniranju uslužnih djelatnosti u specifičnim uvjetima pandemije COVID-19. Foto: Slaven Branislav Babić/PIXEL

Posebna gošća  za Grad Veliku Goricu bila je Prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr.med. spec., saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i njena tema bila je: – Koronavirus svakodnevno mijenja život kakav smo prije pandemije poznavali. Utjecao je na mnoge aspektne našega života. S obzirom na to da je sve privremeno zastalo ili usporilo, ljudi su postali svjesniji sebe i pronalaze više vremena za brigu o sebi. Dolazi do povećanog zanimanja za fizički izgled i potrebe za korištenjem raznih kozmetičkih usluga. Očito je da nam je pandemija na neki način “darovala vrijeme”, ali i dodatne brige – kako istodobno njegovati fizički izgled, a ne zaboraviti na zaštitu zdravlja te kako istodobno biti u blizini nekoga, a ne ugroziti ga svojom blizinom. Osim svih dosadašnjih mjera koje se provode za suzbijanje pandemije, dosadašnje znanstvene spoznaje, upućuju na cjepivo koje jedino i ima izgleda dovesti do stvarne promjene. Primjena cjepiva i povjerenje u struku udaljava od neizvjesnosti, a približava završetku kriznog razdoblja”.

10.10.2021., Velika Gorica – Na Pučkom otvorenom učilištu održan je Kongres zdravlja s naglaskom na funkcioniranju uslužnih djelatnosti u specifičnim uvjetima pandemije COVID-19. Foto: Slaven Branislav Babić/PIXEL

Tomislav Milinović, savjetnik ministru pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike predstavio je temu predavanja: – Mjere i pomoć Vlade Republike Hrvatske malom i srednjem poduzetništvu. Kako ubrzati oporavak i sanirati u što kraćem roku gubitke koji su uvjetovani pojavom virusa Covid 19.

Obratila se sa svojom temom dr.sc. Anka Jurišić-Kvesić, dr. med dent, spec., Savjetnica ministra zdravstva za dentalnu medicinu te predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu. Tema predavanja: Što je kozmetologija? Kako djeluje virus COVID-19, kako i na koji način davatelj
usluge iz pojedine grane kozmetologije može osnažiti i zaštititi svoje zdravlje te pružiti sigurnost i zaštitu svojim korisnicima usluga, a da bude sve u skladu sa strukom i traženim propisima te mjerama koje su na snazi.

Dr. med. Branka Grabar profesor dermatologije na Obrtničkoj školi za osobne usluge Tema predavanja: Na koji način prepoznati određena oboljenja kod klijenata koji su korisnici usluga kod frizera, kozmetičara, pedikera, nail-artista, make-up stručnjaka, te kako zaustaviti širenje bolesti.

Ana Tolp, profesor kemije na Obrtničkoj školi za osobne usluge, Tema predavanja: Pojačana higijena prostora i pribora za rad uvjetovana pojavom virusa COVID-19, Prevencija profesionalnih oboljenja – kako ih spriječiti i liječiti.

10.10.2021., Velika Gorica – Na Pučkom otvorenom učilištu održan je Kongres zdravlja s naglaskom na funkcioniranju uslužnih djelatnosti u specifičnim uvjetima pandemije COVID-19. Foto: Slaven Branislav Babić/PIXEL

Dipl.ing.agr. Dubravka Orlić-Bašlin u timu s nkbr.univ.spec. Mijo Miljak. Tema predavanja: Antioksidansi iz ljekovitih mediteranskih biljaka – njihov značaj u njezi kože i prevenciji zdravlja.

Na kraju kongresa, polaznici su dobili certifikat o sudjelovanju te prekrasan poklon paket kojeg je izradila Zlatna nit iz Slatine, a sadržaj je bio dekorativna kozmetika Art deco Covid maske sa grbom grada, sprejevi lavanda i Adriana iz kolekcije Fitoaroma, 100 % eko.

Kao što je gospodin pročelnik Domagoj Ilečić rekao na početku, ovaj kongres trebao bi postati tradicija sa željom da se održi druge godine sa puno više polaznika.”

Galerija fotografija