Prijava

Vaša prijava

U Lukavcu odlučili stati na kraj devastiranju školske imovine

[]

Školski objekti često su na meti delikvenata koji razbibrigu najčešće u kasnim večernjim satima iskoriste za devastiranje školske imovine. S ovom problematikom susreli su se i u Područnoj školi Lukavec, te su tome odlučili pokušati stati na kraj.

Mjesni odbor Lukavec organizirao je sastanak sa zamjenicom ravnateljice škole prof. Melitom Delić i voditeljicom područne škole u Lukavcu učiteljicom Gordanom Lektorić.

– Tema sastanka je bila problematika višegodišnjeg devastiranja školske imovine te budući projekti za kvalitetnije obrazovanje za naše učenike u Lukavcu. S obzirom na to da su škola i mjesni odbor iscrpili sve resurse za zaštitu školske imovine odlučili smo da nam je jedini način da se stane vandalizmu na kraj postavljanje video nadzora. Kako se bliži kraj proračunske godine škola nema resursa za postavljanje video nadzora odlučio sam preuzeti tu inicijativu na mjesni odbor – rekao nam je predsjednik MO Ivan Kos.

Tvrtka Gorica staklo na čelu s gospodinom Robertom Kosom već dugo godina pomaže i donira sva društva i udruge u Lukavcu, pa su se iz MO Lukavec i ovoga puta odlučili obratiti upravo njemu po pitanju video nadzora na školi, a prijedlog je gospodin Kos bez razmišljanja prihvatio.

– U ime Vijeća mjesnog odbora te u ime ravnateljice zahvaljujem se tvrtci Gorica staklo na donaciji i nadam se daljnjoj suradnji. Smatramo da će video nadzor svakako smanjiti stopu vandalizma na školskim objektima, omogućiti nam da se počinitelji prepoznaju i odgovaraju za učinjenu štetu i naravno pružati veću sigurnost našim najmlađim sumještanima koji pohađaju školu- istaknuo je Ivan Kos.

Video nadzor se postavljao na školi od 12. do 14. listopada, a postavljeno je sveukupno 6 video kamera.