Prijava

Vaša prijava

Učenici OŠ Nikola Hribar raznim aktivnostima obilježili Dane Erasmusa

[]

Ove se godine OŠ Nikola Hribar prvi put uključila u obilježavanje Dana Erasmusa od 14. do 16. listopada. Školski projektni tim Erasmus+ projekta Teaching for the Future obilježio je dane Erasmusa raznim aktivnostima.

– Na satovima geografije s učiteljicom Valentinom Japec učenici su se prisjetili uspješno završenog Erasmus+ projekta Our culture – European heritage te ponovili koja se kulturna baština nalazi u našem zavičaju, odigrali Kahoot kviz i prolistali rezultate projekta – Rječnik lokalnog govora i Kuharicu s lokalnim receptima. Proučili su koje su europske države uključene u Erasmus projekte škole te napravili plakate s geografskom kartom Europe i naznačili posjećene države – kazali su iz OŠ Hribar.

Učiteljica Erika Likan Kelentrić je obilježila Dane Erasmusa tako da su učenici proučavali neke od digitalnih alata te kreirali oblak riječi vezan uz Erasmus projekt KA1 koji se provodi u školi. Detaljnije su se upoznali i s izradom QR kodova te s pomoću njih označili mobilnosti na kojima su sudjelovale učiteljice.

Učiteljica Ivana Boban je sa svojim učenicima 1. a razreda napravila istraživački rad koji su rješavali uz pomoć svojih roditelja. Kako su tek krenuli u školu i prvi puta se susreću s Erasmus projektima, zadatak je bio istražiti što je Erasmus+ program.

– Dio nastave su proveli na otvorenom, što je i jedan od ciljeva Erasmus projekta koji trenutačno provodimo u školi (Outdoor learning). Nakon istraživanja, snimili su zajednički video i uživali u njegovom stvaranju. Na kraju, s pomoću plakata koji se nalaze u projektnom kutku, upoznali su Erasmus projekte – istaknuli su iz škole.

Dani Erasmusa (Erasmus Days) prigodna su godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.