Prijava

Vaša prijava

KK Gorica sutra igra protiv Adria Oil Škrljeva uz prijenos na HTV2

[]

U 7. kolu HT Premijer lige sastaju se susjedi na prvenstvenoj ljestvici Gorica i Adria Oil Škrljevo. Dvoboj je to dva najdugovječnija trenera među domaćim klubovima Josipa Sesara i Damira Rajkovića. Upravo je ta stabilnost omogućila obojici trenera da stvore stabilne košarkaške sredine, razvijaju igrače i ponekad otmu bodove „velikima” kao što je Škrljevo nedavno učinilo Zadru.

Gorica je u pozitivnom nizu jer je na dvije domaće pobjede nadovezala i pobjedu u Alpe Adria Kupu protiv deseterostrukog prvaka Austrije i sada će tražiti produžetak pobjedničkog niza. Gosti su također sudionik Alpe Adria Kupa u kojem su pretrpjeli poraz od Ilirije na domaćem terenu i sada će zasigurno tražiti iskupljenje u Gorici.

– Škrljevo je dobro ukomponirana momčad. Momčad koja ima po dva igrača na svakoj poziciji, odlično su krenuli u ovu sezonu. Barnjak i Marinelli na bekovskim pozicijama rade kreaciju za suigrače i poene za sebe. Na poziciji centra imaju Adwaya, koji se predstavio u jako dobrom svjetlu sa svojim igrama na početku sezone. Međutim mi igramo na domaćem parketu. Napravit ćemo u petak zadnji završni trening sa taktičkim detaljima pred utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati dobro i da će svi igrači biti spremni za utakmicu nakon sitnih ozljeda zadnjih dana – rekao je trener Josip Sesar.

– Škrljevo igra dobro ove sezone, imaju sjajnu timsku igru pod vodstvom dugogodišnjeg trenera Rajkovića i pogodili su s igračima koje su doveli pogotovo dolaskom Paola Marinellija pred početak prvenstva. Mi smo digli formu u zadnje vrijeme, dobro treniramo i igramo puno bolje, te je ovo je utakmica u kojoj moramo pokazati da smo ekipa koja zaslužuje biti odmah uz bok našim ABA ligašima. Ukoliko nastavimo igrati kao u zadnje vrijeme naša pobjeda ne smije dolaziti u pitanje. Očekuje nas težak posao, ali smatram da imamo širi i kvalitetniji igrački kadar, te da ćemo doći do novih bodova koji nam puno znače za nastavak natjecanja – najavio je igrač Davor Konjević.

Utakmica se igra sutra u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 17 sati, a prijenos je na HTV2.

– S obzirom da je utakmica na ekranima nacionalne televizije bilo bi lijepo da se stvori prava navijačka atmosfera. Ulaznice su besplatne te pozivamo sve navijače koji ispunjavaju epidemiološke uvjete da nam daju podršku s tribina – pozivaju iz kluba.