Prijava

Vaša prijava

Posao odrađen, Gorica s dva komada u četvrtfinale Kupa

[]

Između Hajduka i Dinama, između dva velika i teška ispita u prvenstvu, morali su nogometaši Gorice odraditi i obaveze u Kupu. U natjecanju koje se od ove sezone punim nazivom zove SuperSport Hrvatski nogometni kup, u osmini finala, s neugodnim trećeligašem u ulozi protivnika. I gosta, jer igralo se na Gradskom stadionu, a završilo je očekivano. Pomalo komplicirano, ne baš idealno, ali s pobjedom Gorice.

Najave su govorile da nema razloga očekivati da će ovo biti jednostavna utakmica, jer protivnik je ozbiljna niželigaška momčad, a takve najave su se i obistinile. Nije to dobro izgledalo u prvih 45 minuta, teško je i nikako Gorica stvarala prilike, budući da su se gosti vrlo čvrsto i organizirano branili. Pritisak, onaj pravi pritisak, trajao bi po svega dvije-tri minute u komadu, a to je bilo premalo za slomiti otpor vrlo dobrih gostiju.

Unatoč tome, trener Rendulić nije ništa mijenjao na poluvremenu, dao je još malo povjerenja kombiniranoj postavi koju je poslao na teren, a oni su mu uzvratili već nakon dvije i pol minute igre u nastavku. Josip Mitrović je primio loptu na desnoj strani, srušio ga je branič Jakov Gogić, a loptu je na bijelu točku namjestio Vlatko Stojanovski. Sigurno i mirno Makedonac je realizirao jedanaesterac, za svoj prvi gol u dresu Gorice.

Novi, ključni korak prema osiguravanja plasmana u četvrtfinale dogodio se nakon točno sat vremena igre. Musa je na desnoj strani pronašao Mitrovića, on vratio u sredinu za Fruka, koji je asistirao za Martina Šrolera. Dečko s Plesa otplesao je svoj ples s loptom, okrenuo braniča na vrlo atraktivan način i pospremio loptu u suprotnu malu mrežicu. Lijepo, efektno, konačno…

Pokušavala je Gorica doći i do trećega gola, koji bi i definitivno riješio sve dvojbe, ali bliže je golu bila – Mladost iz Ždralova. Najbliže moguće, točnije… U 81. minuti Steenvoorden je srušio Stjepana Mamića, a izvođač je ovoga puta bio Jakov Gogić, isti onaj koji je skrivio jedanaesterac za Goricu. Pucao je solidno, ali u totalnog tragičara pretvorio ga je Dominik Kotarski, koji je sjajno reagirao i spriječio komplikacije u završnici.

Ždrijebom u petak odlučivat će se protiv koga će Goričani igrati u četvrtfinalu Kupa, a u subotu je vrijeme za prvenstvo, odnosno za gostovanje Dinama u našem gradu.

GORICA – MLADOST 2-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Domagoj Kurtović (Osijek).
STRIJELCI: 1-0 Stojanovski (48-11m), 2-0 Šroler (60)
GORICA: Kotarski – Musa, Steenvoorden, Krizmanić, Keita – Babec (od 69. Pršir), Janković – Šroler (od 83. Kalik), Mitrović (od 69. Dvorneković), Fruk (od 69. Lovrić) – Stojanovski (od 69. Matar). Trener Krunoslav Rendulić.
MLADOST: Srbljanović – Džidić (od 46. Buzuk), Ambramović (od 46. Vrbanić), Ivetić, Gogić – Jakšić, Brezina – Sabljić (od 65. Mamić), Povoljnjak (od 46. Hudećek), Mlinarić (od 55. Kunštek) – Mladen. Trener Tihomir Bradić.
ŽUTI KARTONI: Musa (Gorica), Abramović, Jakšić, Sabljić (Mladost)
CRVENI KARTONI: –