Prijava

Vaša prijava

Bod protiv Osijeka, a to je – premalo!

[]

Udarali su Osječani na sve strane na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, širili agresiju i nervozu, dobili čak sedam žutih kartona, dobili i jedan crveni, iako su mogli i još jedan, jer ozlijedili su dvojicu igrača Gorice, a na kraju su sretni otišli kući s jednim bodom. Lider prvenstva opasno je visio u Turopolju, Gorica je bila bolji protivnik u ovih 90 minuta, no ponovno je samo jedna lopta uspjela ući u mrežu, a to se pokazalo kao premalo za pobjedu. Šteta, jer Gorica je zaslužila više!

Trener Krunoslav Rendulić utakmicu je počeo u novom sustavu, s trojicom u zadnjem redu, s Lovrićem i Matarom u napadačkom duetu, s gustom sredinom… I izgledalo je to jako dobro, što su Goričani već u šestoj minuti i kapitalizirali. Jedna lijepa, tečna, duga akcija okončana je okomitom loptom za Kalika u kazneni prostor, on je iz prve ostavio, a iz prve je i pucao Jurica Pršir. Išlo je precizno, prizemno, u malu mrežicu, neobranjivo!

Nastavila je Gorica igrati dobro i nakon vodstva, čistu šansu imao je Matar, mogao povećati to vodstvo, no i s druge strane je bilo opasno. Dominik Kotarski u dva navrata je sjajno zaustavljao velike osječke šanse i sve do posljednjih sekundi izgledalo je da će Goričani na odmor otići s prednošću. Međutim, na isteku treće minute sudačke nadoknade Amer Hiroš je u petercu primio jednu “svijeću” i petom loptu efektno poslao u mrežu za izjednačenje.

U nastavak su gosti ušli silno agresivno, jer ne može se to nazvati ni čvrstoćom, a sve je rezultiralo serijom žutih kartona. Drugi žuti mogao je, čak i trebao, dobiti Vedran Jugović u 56. minuti, a dobio ga je Laszlo Kleinheisler pola sata prije kraja utakmice. Osijek se s igračem manje do kraja branio, a Gorica napadala i – promašivala! U junaka utakmice prometnuo se osječki golman Marko Malenica, koji je u suradnji s obranom zaustavljao cijelu seriju goričkih pokušaja.

Trajalo je to sve do posljednje sekunde utakmice, pritisak je u završnici bio ogroman. Nije išlo, lopta jednostavno više nije htjela u gol, pa se završilo s podjelom plijena. Nažalost, jer ovo je za vodeću momčad prvenstva “puna šaka brade”…

Novi izazov, najmanje jednako težak, Goričane čeka sljedeće subote, kad gostuju kod Rijeke na Rujevici, a polusezonu će završiti tjedan dana poslije, domaćim ogledom sa Šibenikom.

GORICA – OSIJEK 1-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Dejan Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Dario Kulušić (Šibenik). AVAR: Alen Jakšić (Split).
STRIJELCI: 1-0 Pršir (6), 1-1 Hiroš (45+3)
GORICA: Kotarski – Steenvoorden (od 72. Fruk), Šimunović, Jovičić – Doka, Kalik, Babec, Pršir (od 13. Suk), Mitrović – Lovrić, Matar (od 29. Cruz). Trener Krunoslav Rendulić.
OSIJEK: Malenica – Miloš, Škorić, Lončar, Jurčević (od 90. Čeberko) – Brlek (od 78. Bralić), Nejašmić, Jugović (od 90. Pilj) – Kleinheisler, Hiroš (od 65. Fiolić) – Dauk. Trener Nenad Bjelica.
ŽUTI KARTONI: Šimunović, Lovrić, Kalik (Gorica), Hiroš, trener Bjelica, Jurčević, Kleinheisler, Jugović, Nejašmić, Lončar (Osijek)
CRVENI KARTONI: Kleinheisler (Osijek)