Prijava

Vaša prijava

Betlehemsko svjetlo mira stiže u Veliku Goricu, tradicionalno ga donose turopoljski izviđači

[]

Sada već tradicionalno, Betlehemsko svjetlo mira u Veliku Goricu donijet će članovi Turopoljske udruga skauta “Tur”. Skautske udruge prenose svjetlo svake godine, iz Betlehema se prevozi avionom u Beč, otkuda putuje u Hrvatsku. Danas ujutro svjetlo je stiglo u Hrvatsku.

Turovci su svjetlo preuzeli iz Zagrebačke katedrale i danas dolazi u Veliku Goricu. U 18:30 skauti će ga donijeti u župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije.

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”

Tradicionalno, na Blagdan svete Lucije odnijeti će ga i turopoljskim plemenitašima na Lucijsko spravišće te će do Božića stići i u brojne župne crkve na goričkom području. Turovci Betlehemsko svjetlo nose u one župe kojih su župljani njihovi članovi i u one u koje su ga nosili prethodnih godina, no voljni su ga uputiti i u one župne zajednice koje iskažu interes primiti ga i među svojim župljanima podijeliti Betlehemsko svjetlo i njegovu poruku.

Turopoljske udruga skauta “Tur”

– Župljani koji će tih dana, kao i predstojećih dana do Božića dolaziti na svete mise u ovim župnim crkvama mogu sa sobom ponijeti svijeću ili lampion te ga pripaliti na plamenu Betlehemskog svjetla. Tako imaju priliku svoj dom ugrijati toplinom poruke Betlehemskog svjetla. Njega je potrebno ponajprije upaliti u sebi, kako bi što bolje osvijetlilo životni put svakoga od nas.- poručuju iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Svjetlo nosi vjersku, ali i svjetovnu poruku ljubavi i mira u božićno vrijeme, a u Hrvatsku je prvi puta stiglo 1992. godine otkad je pokrovitelj tog događaja Hrvatski sabor.

 


MAMA I JA – IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA