Prijava

Vaša prijava

Prosinac u Gorici: Ovaj tjedan čekaju vas tamburaši, vilenjački rekreatur, radionice izrade kinča…

[]

Radionice izrade kinča u Muzeju Turopolja, fotografiranje s Djedom Božićnjakom u Božićnom selu, nastupi tamburaša i glazbenih sastava u parku, vilenjački rekreatur i šašava božićna olimpijada samo su dio ovotjednog rođendanskog programa.

Fotografiranje s Djedom Božićnjakom u Božićnom selu bit će moguće 15., 17., i 21. prosinca od 18 do 20 sati, dok će slikanje s djedicom 19. prosinca biti moguće od 10 do 12 sati.

– Osim fotografiranja, svakog dana tamo vas očekuju razni poligoni, pričanje priča, a posebno zanimljivo bit će za vikend kada će klinci moći uživati u vilenjačkom rekreaturu ili šašavoj božićnoj olimpijadi. U Muzeju Turopolja održavat će se zanimljive radionice izrade kinča te radionica “Zimska čarolija crtanja” – ističu iz Turističke zajednice.

U petak se otvara i izložba u Galeriji Galženica “Kultura stanovanja u Velikoj Gorici” (1945. – 1990.), a otvorenje je u 19 sati. Kustosice izložbe su Antonia Vodanović, Kristina Vujica i Ivana Haničar Buljan, a izložbu ćete moći razgledati od 17.  – 24. prosinca kao i od 3. do 21. siječnja 2022.

Neće nedostajati i glazbe jer vas u petak od 18 do 20 sati u parku kod klizališta čekaju tamburaši, a dan kasnije u subotu Turopoljska zvona.

Evo i detaljnog programa: