Prijava

Vaša prijava

Gorička publika uživala u božićnim hitovima u izvedbi učenika Umjetničke škole Franje Lučića

[]

Prvi od tri najavljena božićna koncerta učenika Umjetničke škole Franje Lučića održan je sinoć u prepunoj Dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta. Posjetitelji su punih sat vremena mogli uživati u božićnim skladbama koje su izveli  gudački, harmonikaški i mali puhački orkestar, kojima su ravnali prof. Tea Krčelić Rabadan, prof. Igor Jugec i prof. Marko Požgaj.

Publici se uvodno, već tradicionalno obratio ravnatelj Borut Vidošević izrazivši zadovoljstvo što će učenici ponovno pred publikom u dvorani moći pokazati što su sve naučili u prethodnom razdoblju, a potom je krenula čarolija…

Ema Jančetić (oboa), Petra Čečarić (truba), Jan Naglić (klavir), Adriana Peher, Lea Butina i Iva Marjanović (vcello) te Luka Smotalić (kontrabas) izveli su dobro znane skladbe “Jesu bleibet meine Freude” i “Jingle Bell Rock” i odmah na početku pokazali publici koliko vrhunski sviraju.

-Ipak se dogodio…Koncert s najviše neizvjesnosti. Ali želja za sviranjem i za nastupanjem je bila jača. Još prošli tjedan su neki bili bolesni, neki u samoizolaciji i iz dana u dan, zapravo iz probe u probu smo radili kalkulacije. Trebao je biti još jedan koncert u 17 sati s nastupom naših zborova. I plakat je već bio gotov. Ali, evo, u petak popodne je kolegica ipak morala sve to otkazati. Mi s orkestrima smo odlučili da je utorak naš i upustili se u avanturu. Bezbroj poziva, bezbroj prerada, bezbroj kombinacija. I uspjeli smo. I bilo nam je prelijepo. Uživali smo u toj djeci od kojih su neka po prvi put zakoračila na ovu pozornicu. Taj sjaj u njihovim očima…Zbilja neprocjenjivo- istaknula je nakon koncerta prof. Tea Krčelić Rabadan koja je ravnala gudačkim orkestrima.

Orkestar harmonikaša imao je i svoje goste kao soliste, prof.Mariju Ostrugač Jugec i posebnog gosta koji je dobio najveće ovacije publike šestogodišnjeg Jakova Jugeca koji se pridružio kao glazbena pratnja u skladbi “Rudolf the Red Nosed Reindeer” koju su otpjevali Marijan Tomić i Marija Vujević.

 

 

-Ponosan sam na svoje učenike, jer smo i u ovoj teškoj situaciji uspjeli ostvariti svoje ciljeve i uživati u glazbi koju stvaramo. Izazova je bilo puno, ali najbitnije je da smo uspjeli djecu dovesti u dvorane, na nastupe koji su sastavni dio muzičkog obrazovanja i njihovog rasta. Zahvaljujem ravnatelju i roditeljima koji su puni razumijevanja, i uvijek spremni za suradnju! I na kraju najveća hvala mojoj obitelji koja je uvijek uz mene!- rekao je prof. Igor Jugec.

Božićni koncert je u svojem stilu, uz puno pošalica i smijeha kraju priveo prof. Marko Požgaj ravnajući malim puhačkim orkestrom.

-Koncert je bio apsolutno uspješan, što se vidi i iz reakcije mnogobrojne publike! U ovo novo normalno, zapravo nenormalno vrijeme, pravo je zadovoljstvo vidjeti nasmijana lica učenika. Meni osobno je čast biti dio njihovog muzičkog razvoja, a pogotovo mi je drago vidjeti rezultate nakon uloženog truda.Htio bih čestitati i mojim kolegama Tei, Igoru i Marinu, koji su odradili fantastičan posao!-poručio je za kraj prof.Požgaj.

Za klavirsku pratnju tijekom koncerta bila je zadužena prof. Iva Šorša.

Posjetitelji su kući otišli prepuni dojmova, a mi vas podsjećamo da ovo nije sve od Umjetničke škole Franje Lučića. Naime, u ponedjeljak 20.prosinca u Dvorani Galženica predstavit će se solisti, a ciklus završava u srijedu 22.prosinca božićnom predstavom plesnog odjela u Dvorani Gorica s početkom u 19,30 sati.