Prijava

Vaša prijava

Peti sajam kreativaca “Nešto za bor, nešto za pod bor” ove godine donosi još bogatiji progam

[]

Već 5. godinu za redom udruga Vukovina u srcu organizacijom sajma “Nešto za bor, nešto za pod bor” želi zadržati stare običaje živima i da se ne zaborave sve vrijednosti „starog doba“. Ove godine sajam je u subotu 18.prosinca, a sve će se odvijati u Društvenom domu Vukovina od 9 do 21 sat.

– Svaka godina nam je uspjeh da smo uspjeli održati to što smo si zamislili prije pet godina, kada smo pokrenuli ideju da sve ono što radimo u kući i ono čime se bavimo u to vrijeme pred Božić i Novu godinu da to iznesemo van i pokažemo te na taj način potaknemo druge da se bave ručnim radom. Pokušavamo našim mještanima i stanovnicima okolnih mjesta dati priliku da pokažu svoju kreativnost bilo u izradi ukrasa, suvenira, sudjelovanjem u plesnim, pjevačkim ili glumačkim programima. Cilj nam je potaknuti na druženje djecu i mlade sa starijim članovima obitelji ili zajednice koji danas nemaju drugih predviđenih mjesta ni programa za to – ispričala nam je Sandra Marišić, predsjednica udruge Vukovina u srcu.

Članice ove udruge i prijatelji Udruge svaku srijedu od rujna do sredine prosinca poučavaju mlađe izradi božićnih ukrasa koje izlažu na sajmu „Nešto za bor, nešto za pod bor“.

– Koristeći razne tehnike ručnog rada (oslikavanje, dekupaž, heklanje, ručno i strojno šivanje, quiling….) izrađujemo ukrasne i uporabne predmete/poklone. Udruga i mladi koji su zainteresirani za ovakve projekte uređuju/dekoriraju prostor društvenog doma za potrebe sajma i kulturno umjetničkog programa – ističe Marišć.

S obzriom da je ovo već peta godina ove manifestacije, predsjednica se prisjeća samih početaka.

– Prve godine pozivali smo naše sramežljive susjede za koje smo znali da nešto rade, a ove godine objavili smo prijavu i odazvao se 21 izlagač. To su ljudi iz okolice i iz Zagreba, neke od njih poznajemo neke ćemo tek upoznati. Mislim da je interesantna ponuda. Uglavnom će biti nakita i ukrasa za bor, a sigurno će pažnju privući gospođa Ana iz Udruge kolekcionara koja će doći sa svojim starinama – govori nam.

Biti će tu i popratan sadržaj. Od 16 sati, posjetitelje čeka i kulturno-umjetnički program. Udruge, društva i OŠ Vukovina pripremili su prigodan program, a nastupit će djeca od predškolaca pa sve do školaraca sa svojim plesnim, recitatorskim i pjevačkim točkama. I pred sam kraj druženja u 19:15 sati,  glumačka družina Komedijaši izvest će svoju aktualnu predstavu “Covid kriza”.

 

 

 


PREDAVANJE O POREMEĆAJIMA IZ SPEKTRA AUTIZMA