Prijava

Vaša prijava

Otkriveni drski kradljivci alkohola u goričkim poslovnicama Spara

[]

U proteklih tjedan dana na području Policijske postaje Velika Gorica počinjen je velik broj kaznenih djela od kojih se njih 15 progoni po službenoj dužnosti, a za jedno je progon predviđen privatnom tužbom.

Prvo krim istraživanje odnosilo se na krađu u trgovini nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Zagreba rođenih 2001. i 1996. godine.

-Oni su 19.rujna u dva navrata došli u trgovinu Spar u Ulici Matice hrvatske. U prvom navratu izvršili su krađu alkoholnih pića u vrijednosti od 4500,00 kuna. Vratili su se nakon dvadesetak minuta te potom ponovno izvršili krađu alkoholnih pića, ovoga puta u vrijednosti 4000,00 kuna-izvijestio je inspektor Nikica Ljubanović.

Sve su snimile kamere pomoću kojih je vidljiv način krađe.

-Boce su stavljali u torbu koju su držali kod vrata koja se inače koristi za ulazak u trgovinu, jedan od počinitelja bi “ušao” samo da se otvore vrata kako bi drugi s torbom izašao van.

Nekoliko mjeseci kasnije 21.studenog meta je prvo bila poslovnica Spara na Trgu kralja Petra Krešimira, pa potom opet u Matice hrvatske, ali ova kaznena djela nisu povezana s prethodnim slučajevima iz rujna. Počinitelji ovog kaznenog djela su s područja Sesveta, rođeni 2002. i 1994. godine.

-U Sparu na autobusnom kolodvoru ukrali su alkoholnih pića u vrijednosti 1400,00 kuna, a u drugoj poslovnici vrijednost ukradenih alkoholnih pića je 2600,00 kuna.

Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava uz posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

 


Božićni sajam kreativaca ove subote u Vukovini