Prijava

Vaša prijava

Cijela polusezona u jednoj utakmici: Gorica promašivala i griješila, Šibenik slavio…

[]

Kao da je cijela polusezona nogometaša Gorice stala u posljednjih 90 minuta. Protiv Šibenika u posljednjem kolu Goričani su bili dobri, igrali lijepo i stvarali šanse, ali i – promašivali. A s druge strane, pred svojim golom, radili pogreške koje su dovele do toga da se na zimsku stanku odlazi s porazom na domaćem terenu, nakon svega što su propustio, nakon svih bodova koje si već dosad ispustio… Idealna je ovo bila prilika za pobjednički kraj zahtjevne jeseni, no scenarij je ove subote napisan drukčije.

Prvi 27-28 minuta u goričkoj izvedbi teško je bilo pronaći i najmanju zamjerku. Potpuna dominacija, stvaranje prilika kroz igru, uz maksimalnu kontrolu pred svojim golom. Kao kruna svega toga stigao je i gol za vodstvo u 12. minuti, nakon brze i efektne kombinacije asistenta Frana Brodića i strijelca Kristijana Lovrića. Prvi je loptu u dubinu lijepo iz prve proslijedio za drugoga, koji je sam izašao pred golmana Rogića i mirno poentirao.

Međutim, čim se Šibenik malo uspio osloboditi pritiska, odmah je došao i do pomalo šokantnog izjednačenja. Do tad potpuno izdominirani gost pobjegao je u jedan kontranapad preko Marina Jakoliša, koji je s lijeve strane nabacio na drugu stativu, tamo desno, gdje je bio njegov brat Antonio. Primio je loptu i zakucao u mrežu za više nego što je Šibenik do tog trenutka zaslužio…

Nije nakon izjednačenja bilo one prave goričke dominacije, kakvu smo vidjeli u uvodnom dijelu, ali ukupno gledajući bilo je to dobro poluvrijeme. Bolje dojmom, doduše, nego rezultatom, no i dovoljno dobro da trener Rendulić na odmoru ne napravi niti jednu promjenu. Međutim, vrlo brzo je morao reagirati, jer novi šok stigao je već u 51. minuti.

Gorica je tražila put do novog vodstva, tražila inicijativu, no jedna brza kombinacija Šibenika po desnoj strani, koju je prebacivanjem Kotarskog završio Ivan Delić, odvela je utakmica u potpuno novom smjeru. Ušli su odmah Šroler i Mitrović, no ključnim za povratak u utakmicu pokazale su se sljedeće dvije promjene. U 67. minuti ušli su Caio Cruz i Vlatko Stojanovski, da bi minutu poslije Brazilac asistirao, a Makedonac zabio za 2-2.

I vjerovao je u tim trenucima cijeli stadion da će Gorica doći do ipak zaslužene pobjede, da će doći do tog trećega gola, no do njega je, u skladu s utakmicom poput ove, došao Šibenik… Jozo Šimunović u 87. minuti je išao dati jednostavnu loptu za Josip Mitrovića na desni bok, no poslao ju je potpuno pogrešno, u noge Marinu Jakolišu, koji je uzeo loptu, sjurio se prema golu i zabio za 3-2. Pokazalo se, konačan rezultat, unatoč tome što je Gorica ponovno stvorila sasvim dovoljno toga da zabije i više od dva gola.

Ponovo nije uspjela ugurati u gol barem jednako lopti koliko ih je s druge strane prošlo, što će možda metaforički i najbolje opisati ovu jesen. Imala je, recimo, Gorica i stativu, 13. u ovoj polusezoni, a u toj kategoriji, pogođenih prečki i stativa, vodeća je u ligi! I mimo toga, previše je toga propušteno u posljednjih nekoliko utakmica, a Šibenik je to ovoga puta znao kazniti.

Šteta, ali barem će biti dovoljno vremena za preboljeti ovaj poraz. Na redu je zimska stanka, kraći odmor, a novi sastanak zakazan je za treći dan 2022. godine. HNL se vraća 29. siječnja, kad Gorica gostuje kod Istre 1961.

GORICA – ŠIBENIK 2-3
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Anto marić (Zagreb). Četvrti sudac: Ante Čulina (Zagreb). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 1-0 Lovrić (12), 1-1 A. Jakoliš (30), 1-2 Delić (51), 2-2 Stojanovski (68), 2-3 M. Jakoliš (87)
GORICA: Kotarski – Doka (od 54 Mitrović), Jovičić, Šimunović, Musa – Junior, Babec (od 89. Golubickas) – Delfi (od 54. Šroler), Kalik, Lovrić – Brodić. Trener Krunoslav Rendulić.
ŠIBENIK: Rogić – A. Jakoliš, Bilić, Batarelo, Mina – Rak (od 73. Attys), Cvetković – M. Jakoliš (od 90. Bedoya), Marin (od 90. Mena), Kvesić (od 61. Dasilva) – Delić. Trener Mario Rosas.
ŽUTI KARTONI: Brodić (Gorica), Kvesić, Dasilva, Cvetković (Šibenik)
CRVENI KARTONI: –