Prijava

Vaša prijava

Predsjednik DVD-a Turopolje Čedomir Krizmanić dobio najviše vatrogasno odlikovanje

[]

Nakon što je DVD Turopolje dobilo nagradu Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog u ovo dobrovoljno vatrogasno društvo pristiglo je još jedno veliko priznanje! Naime, na proslavi obljetnice 145 godina postojanja Hrvatske vatrogasne zajednice, najviše vatrogasno priznanje – Povelja i plaketa s likom Gjure Stjepana Deželića za životno djelo i izuzetna postignuća u razvoju vatrogastva i zaštiti od požara, otišlo je u ruke dugogodišnjeg aktualnog predsjednika Čedomira Krizmanića.

– Nakon 45 godina, što da vam kažem nego da mi je srce prepuno. Hvala svim mojim članovima i članicama koji su me i kandidirali i istaknuli. Vjerujem da ništa ne bi moga postići bez njih. Oni su bili ti koji su me poticali i da nakon 45 godina imam volje i želje raditi. Vjerujem da ćemo još puno toga napraviti za naše mjesto i naš DVD Turopolje – rekao nam je predsjednik.

Foto: FB DVD Turopolje

Krizmanić vodi jedno vrlo aktivno društvo kao predsjednik 8 mandata, a za svoj dugogodišnji rad u društvu, odlikovan je u više navrata. Pored djelovanja u društvu, aktivno je uključen i u rad organizacija koje djeluju u mjestu Turopolje. No, ipak vatrogastvo je ono za što živi.

– Vatrogastvo se živi 24 sata, 365 dana u godini. To ili jesi ili nisi. Srce mi je puno i emocije su velike – zaključio je Krizmanić.

Spomenimo i kako je Krizmanić zaslužan za izvlačenje dobrog dijela opreme iz radne organizacije te pokretanje izgradnju vatrogasne garaže uz društveni dom Turopolje. Potpisao je i Povelju o prijateljskoj suradnji sa slovenskim vatrogasnim društvom Brezje.

Foto: FB DVD Turopolje