Prijava

Vaša prijava

Prijave za HVIDRA-in turnir do četvrtka, akcija kreće od 2. siječnja

[]

Prošao je Božić, iza nas je i neradno Štefanje, a kad je riječ o velikogoričkom sportsko-društvenom životu, to znači i da je sve bliže još jedan tradicionalni malonogometni turnir u organizaciji velikogoričke HVIDRA-e. Riječ je o vrlo ozbiljnoj tradiciji, turniru s posebnom težinom, budući da se ove godine održava već 29. put.

– Tako je, idemo u naše 29. izdanje, a termin predviđen za odigravanje turnira je od 2. do 9. siječnja. Prijave za sve sve zainteresirane momčadi otvorene su do 30. prosinca u 19 sati, a sat vremena nakon zaključenja prijava, u četvrtak od 20 sati, u Klubu 100 počinje izvlačenje parova. Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti uplatom na žiro račun udruge, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 099 426 0505 ili 098 821 933 – izvijestio nas je Slavko Tolić, voditelj za sport i član predsjedništva velikogoričke HVIDRA-e.

Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 800 kuna, a ove će se godine igrati samo u seniorskoj konkurenciji. U zlatnim vremenima održavao se i dječji turnir, posljednjih godina i veteranski, no okolnosti nalažu da se svi ti “dodaci” stave na čekanje. Dijelom zbog epidemioloških mjera, a dijelom i zbog tradicije, turnir se iz Gradske sportske dvorane vraća u dvoranu srednjih škola.

– Vraćamo se jer je dvorana puno prostranija, a i lakše je zbog mjera, publika je više odvojena od terena. U tom smislu, moramo naglastiti i da će se u dvoranu moći ući samo s važećom Covid potvrdom ili napravljenim testom – kazao je Tolić.

Turnir ima i humanitarni karakter, sav višak sredstava ići će najpotrebitijim članovima udruge, a novčana sredstva predviđena su i za najuspješnije sudionike turnira.

– Za ovu godinu predvidjeli smo nagradni fond od 21.000 kuna, plus pehare za prve četiri momčadi te nagrade za najboljeg strijelca, igrača i vratara. Prva nagrada je 12.000 kuna, drugoplasirani će osvojiti 5.000, trećeplasirani 3000, a četvrtoplasirani tisuću kuna. Broj momčadi je neograničen, a sve momčadi poražene u prvom kolu imaju mogućnost repesaža – zaključio je voditelj Tolić.