Prijava

Vaša prijava

Izložba malih životinja okupit će više od 300 primjeraka kunića, golubova, peradi..

[]

Nakon godinu dana pauze, u prostore Srednje strukovne škole Velika Gorica vraćaju se male životinje. Naime, Društvo za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005. za vikend organizira 15. po redu Županijska izložbu malih životinja s ocjenjivanjem.

– Prošle godine izložba je izostala zbog cjelokupne situacije s pandemijom pa potom i potresa koji nas je zadesio, ali ove godine smo unatoč svim nedaćama uz veliku pomoć našeg glavnog pokrovitelja Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice odlučili organizirati ovu izložbu – rekao je predsjednik Društva, Mihael Pavišić.

03.01.2020. Velika Gorica. 27. državna i 14. županijska izložba malih životinja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Iako će ove godine biti izloženo nešto manje eksponata nego prošlih godina, raznolikosti neće nedostajati.

– Ukupno će posjetitelji moći vidjeti 329 malih životinja, od čega je 221 primjerak golubova u 17 pasmina, 30 kunića u 7 pasmina te 40 primjeraka velike peradi u dvije pasmine. Tu je još i 26 primjeraka patuljaste peradi u 4 pasmine i 12 primjeraka egzotičnih ptica – ispričao nam je Pavišić te dodao kako će suci Hrvatskog saveza udruga uzgajatelja malih životinja eksponate ocijeniti već u petak.

Izložba u prostoru Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica bit će za vikend. U subotu na samu Novu godinu, izložba će za posjetitelje biti otvorena od 8 do 20 sati, dok će u nedjelju ljubitelji malih životinja moći razgledati eksponate od 8 pa do 13 sati. Cijena ulaznice je 10 kuna, dok oni do 18 godina mogu ući besplatno.