Prijava

Vaša prijava

DVD Kosnica zadovoljna rezultatima u vrlo aktivnoj i zahtjevnoj godini

[]

Na samom smo kraju još jedne kalendarske godine, a članovi Dobrovoljno vatrogasnog društva Kosnica jučer su se sastali na novogodišnjem domjenku kako bi se prisjetili godine iza njih.

– Ova godina itekako je bila zahtjevna i izazovna za naše društvo zbog pandemije COVID-19., ali zadovoljan sam s radom i postignutim rezultatima. Mnoga društva u ovoj godini imala su smanjene aktivnosti, no mi svojim aktivnostima za ovu godinu moramo biti itekako zadovoljni – istaknuo je predsjednik Željko Horvat.

Neke od aktivnosti društva tijekom ove zahtjevne godine bile su sakupljanje pomoći stradalima u potresu na Banovini kao i intervencije na saniranju posljedica od potresa.

– Izradili smo novi statut društva, nastavili smo s prijavama na javne natječaje Zagrebačke županije, nabavili smo nove radne odore za sve vatrogasce, motornu pilu, kombi vozilo, auto prikolicu, postavili smo vanjsku rasvjetu na vatrogasni dom – pobrojao je Horvat.

Društvu su se priključili i novi članovi, a od intervencija izdvojili su gašenje požara niskog raslinja kod Domovinskog mosta.

– Svih ovih rezultata aktivnosti ne bi bilo bez pomoći grada Velike Gorice i Zagrebačke Županije, te se ovim putem zahvaljujem gradonačelniku grada Velike Gorice, Krešimiru Ačkaru te dožupanu Ervinu Kolarcu – na kraju je istaknuo predsjednik Horvat.

Podsjetimo i kako je ovo vatrogasno društvo ove godine proslavilo svoj 70.rođendan.  Osnovani su daleke 1951. godine te od tada neprekidno djeluju. U ovih sedamdeset godina rada, kroz ovo društvo prošle su mnoge generacije te svaka na svoj način ostavila trag.

 


Čestitka