Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanin i dalje na čelu Hrvatskog društva menadžera kvalitete

[]

Redovna Izborna Skupština Hrvatskog društva menadžera kvalitete (HDMK) održana je 17. prosinca, a na njoj je prvi čovjek Društva ostao Velikogoričanin dr. sc. Miroslav Drljača. Na Skupštini su podneseni i usvojeni Izvještaj Predsjednika o radu u proteklom mandatnom razdoblju, Financijski izvještaj, Izvještaj Nadzornog odbora te Izvještaj Suda časti, a Skupština je usvojila i strateške smjernice programa rada za naredno mandatno razdoblje

Uz Drljaču, u Upravnom odboru su još i Anita Zado Bešker (Oskar d.o.o.), Krešimir Buntak (Sveučilište Sjever), Mirela Zečević (Hrvatska Akreditacijska Agencija), Aleksandra Krog (FINA), Blaženka Vlahović (Gradska plinara Zagreb d.o.o.) i Gabrijela Abramović (Međunarodna zračna luka Zagreb d.o.o.)

Miroslavu Drljači ovo je četvrti uzastopni mandat. Na ovoj Izbornoj Skupštini dobio je najviše, 93,94% glasova članova HDMK-a koji su glasali, što je izvanredan rezultat i izraz priznanja za dosadašnji rad u protekla tri mandata te iskaz velikog povjerenja.

Doc. dr. sc. Miroslav Drljača zaposlen je na Zračnoj luci Zagreb d.o.o., a i docent je na Sveučilištu Sjever. Ima izbor u znanstveno zvanje u dva znanstvena područja, području društvenih i području tehničkih znanosti. Nositelj je osam EOQ (European Organization for Quality – Europska organizacija za kvalitetu) svjetski priznatih diploma, član je ASQ (American Society for Quality – Američkog društva za kvalitetu) i IAQ (International Academy for Quality – Međunarodne akademije za kvalitetu) te brojnih drugih znanstvenih i stručnih organizacija u Hrvatskoj i svijetu.

Od 2013. do 2019. bio je član Znanstvenog vijeća za promet Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Autor je više od 170 znanstvenih i stručnih radova objavljenih u Hrvatskoj i svijetu. Sudionik je 112 međunarodnih znanstvenih skupova širom svijeta, s javnim izlaganje radova. Kao gostujući profesor svojim predavanjima o kvaliteti gostovao je na sedam sveučilišta. Dobitnik je visokih nacionalnih i međunarodnih priznanja za postignuća u području sustava upravljanja kvalitetom, među kojima i Nagrade za životno djelo HDMK 2016. godine te Nagrade grada Velike Gorice s likom Nikole Škrleca Lomničkog, 2018. godine.

– Novi sastav tijela HDMK kombinacija je iskustva i mladosti što bi trebalo rezultirati daljnjim jačanjem aktivnosti i ugleda HDMK, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu – istaknuo je Drljača.