Prijava

Vaša prijava

Stiže rješenje za problem prometne “crne točke”, križanja u Velikoj Mlaki

[]

Službenog objašnjenja kako i zašto je to tako nikad nismo dobili, ali križanje na izlazu iz Velike Mlake posljednjih se godina pretvorila u prometnu crnu točku. Teške nesreće, čak i s poginulima, nizale su se jedna za drugom – iako, u posljednje taj je niz, nasreću, stao – i bilo je jasno da se mora pronaći rješenje. I čini se da je pronađeno.

– Podizanje prometne sigurnosti na širem području grada svakako je jedan od prioriteta za sve nas. Među njima je i rješavanje problema kritičnih točaka na kojima se učestalo događaju prometne nesreće, kao što je to raskrižje u Velikoj Mlaki – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Rješenje je, vjeruju u gradskom Upravnom odjelu za promet, u unaprijeđivanju sustava semafora. Analiza je pokazala kako je najčešći uzrok nesreća na ovoj lokaciji prolazak kroz crveno ili prebrza vožnja, a do sudara je dolazilo kad bi vozila sa sporednih cesta nastavljala kretati se ravno, iz Mlake na nadvožnjak i obrnuto…

Uz to, analiza je pokazala i kako neki semafori nisu dovoljno dugo “otvoreni”, pa češće dolazi do prolazaka na crveno, a sve to trebalo bi biti riješeno novom regulacijom, koja bi uključivala i senzore, i novu signalizaciju… Postavit će se i nadzorne kamere, kako bi se sporno križanje bilo pod nadzorom.